Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de juny del 2010 | 16:07
Recull de premsa · Internacional

Martí: "L'atac de l'Exèrcit israelià és una salvatjada indefensable des de qualsevol punt de vista racional"

Barcelona · A l'article Escarnir la pròpia història', Tomeu Martí valora l'atac de l'exèrcit israelià contra la "flota de sis vaixells que navegaven per aigües internacionals i que intentaven arribar a Gaza per dur-hi ajuda humanitària". Martí titlla d'"atrocitat" l'assalt, i considera que "és indefensable des de qualsevol punt de vista racional i és un insult a la història d'un poble que ha acumulat tant de patiment com és el poble jueu". "s una atrocitat, -diu Tomeu- perquè l'Exèrcit israelià ha comès un nombre d'assassinats d'éssers humans de manera gratuïta, sense cap justificació i absolutament evitables". s per això que el periodista afirma que "qualsevol presumpta justificació de l'atac pirata de l'Exèrcit israelià contra la flota solidària faria riure si no fos que hi ha hagut diverses persones mortes i altres de ferides".

Per l'autor, a més, l'atac és, d'una banda, un "gravíssim error polític" i de l'altra, un "escarni al passat no tan llunyà del poble jueu". En primer lloc, és un error polític, considera Martí, "perquè aquesta acció enerva els enemics d'Israel, situa en una posició més que incòmoda els seus estats aliats [...]i pot ser utilitzat com a justificant per aquells que estan disposats a fer servir la violència en el conflicte Israel-Palestina". I en segon lloc, és un "escarni al passat -ho dic des del profund dolor i la forta incomprensió que tot això em provoca- que els fills i els néts de les persones que patiren l'Holocaust siguin capaços d'ordenar, executar i/o justificar aquesta i altres matances".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat