Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de maig del 2013 | 17:57
Recull de premsa

J. Domingo: "Cal un pla integral de protecció de les nostres infraestructures crítiques que garanteixi que les coses rutllaran l'endemà de la independència"

"A part de ser essencial per a la creació i el desenvolupament dels serveis d'intel·ligència, la ciberseguretat és una tecnologia clau per defensar les nostres infraestructures".

Josep Domingo i Ferrer, catedràtic de seguretat informàtica de la URV, ha defensat a un article la creació d'uns serveis d'intel·ligència catalans així com uan estructura de seguretat del ciberespai.

"Els serveis d'intel·ligència i el ciberespai són, en canvi, uns àmbits no convencionals de defensa pels quals Catalunya no pot fer altra cosa que apostar decididament ja des d'ara i amb voluntat de continuïtat" ha sentenciat. L'autor de l'article ha alertat que "sense capacitats significatives en aquests àmbits, no és només que costi sobreviure com a estat, sinó que costa molt esdevenir-ne un".

Domingo ha sentenciat que la transició nacional "requereix el control de la informació i de les infraestructures crítiques" i que la inferioritat de Catalunya pel que fa a serveis d'intel·ligència "s'ha fet palesa aquests últims temps arran dels escàndols d'escoltes i de guerra bruta". "A part de ser essencial per a la creació i el desenvolupament dels serveis d'intel·ligència, la ciberseguretat és una tecnologia clau per defensar les nostres infraestructures crítiques" ha dit.

Finalment Domingo ha conclòs que en el nostre segle, el ciberespai és "l'escenari de moltíssimes batalles silencioses però altament destructives" i ha dit de Catalunya que ha d'estar "preparada per detectar i per prevenir eventuals sabotatges derivats de ciberatacs". "Cal, en definitiva, un pla integral de protecció de les nostres infraestructures crítiques, que garanteixi que les coses rutllaran l'endemà de la independència, fins i tot si a algun dels nostres veïns li ve l'acudit d'intentar que no rutllin" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat