Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de juny del 2014 | 19:06
Recull de premsa

Junqueras: "Aquest país té fam de justícia i set de llibertat. Aquesta és la dada realment important"

"El nostre és un país de tradició democràtica, que accepta la voluntat de la majoria i ha recordat que ara tenim una oportunitat inigualable per guanyar un futur de plenitud i prosperitat".

Oriol Junqueras, líder d'ERC, ha indicat que el "significatiu" resultat històric d'Esquerra Republicana a les eleccions europees passades es converteix en "irrellevant si no va acompanyat d'una àmplia majoria política i social": "I és precisament això el més significatiu d'aquestes eleccions: l'aval en tota regla a tots aquells que volem votar per decidir el nostre futur."

Sobre les elccions del passat 25M, Junqueras ha dit que "no és possible fer cap lectura que no sigui la d'un aval rotund al 9 de novembre; és aquest l'objectiu fonamental, aquest és l'irrenunciable i és aquest al que haurem de destinar tota la nostra energia" i ha recordat que la "satisfacció" de la nit electoral "no és tant el resultat concret d'Esquerra Republicana com la constatació que aquest país té fam de justícia i set de llibertat".

"Aquesta és la dada realment important --ha dit a l'article 9 de novembre: sí i sí-- sens dubte, la resultant de la suma global de tots els vots que expressen el compromís amb l'acord signat el 12 de desembre [...]. El nou país que anem a fer és per a tots i en benefici de tots. I en aquest punt em satisfà saber, malgrat l'oposició frontal d'alguns partits perquè els catalans decidim el nostre futur, que la majoria d'aquest país afirma que acceptarà el resultat de la consulta".

Finalment Junqueras ha dit que el nostre és un país "de tradició democràtica, que accepta la voluntat de la majoria" i ha recordat que ara "tenim una oportunitat inigualable per guanyar un futur de plenitud i prosperitat": "Tenim una oportunitat històrica, una conjuntura cabdal, i una eina immillorable: la consulta. Per això és irrenunciable, per això és tan poderosa i per això ens volen impedir que en fem ús. Perquè saben que la voluntat de la ciutadania expressada en un referèndum és imbatible i imparable".

"El 9 de novembre hi ha d'haver urnes i la gent hi ha d'acudir amb civisme i determinació. Cap escenari és millor que expressar la voluntat a les urnes, votant, com a expressió de la voluntat de la majoria, del compromís amb la democràcia. Tenim una oportunitat única al davant, tenim un poble mobilitzat, tenim la voluntat de ser, tenim la convicció que volem i podem construir un futur millor" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat