Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2012 | 18:44
Recull de premsa · Llengua

Requejo: "La independència sembla la via més rupturista, però resultarà ser la més realista"

"L'escenari més probable és que el temps i el ritme de la política internacional de la crisi es mengin la negociació de la proposta del Parlament".

El catedràtic de Ciència Política de la UPF, Ferran Requejo, ha informat sobre la votació del pacte fiscal que es va dur a terme al Parlament aquesta setmana: "Un tema decisiu per al país. I un debat clar que ha coincidit amb l'amenaça d'intervenció a l'Estat i amb la demanda del Fons de Liquiditat per part de la Generalitat".

A l'article El darrer intent de pacte amb l'Estat, Requejo ha dit que pel Govern era un tema "decisiu" aconseguir el màxim suport parlamentari. "La votació ha estat previsible. Quasi tots els partits del Parlament admeten que Catalunya necessita més recursos. [...] El PP tenia una posició còmoda, [...] cap proposta no es portarà a terme sinó obté el suport del PP a Madrid" ha afirmat.

Sobre el PSC, Requejo ha dit que "ha fet un esforç per desmarcar-se", i sobre ICV, ERC i CiU, que han decidit "seguir reformant el model actual, tot esperant que el govern central sigui lleial a Catalunya". Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que l'escenari "més probable" és que el temps i el ritme de la política internacional de la crisi "es mengin la negociació de la proposta del Parlament".

"És quasi segur que el Govern espanyol no acceptarà la proposta. [...] Catalunya haurà de saber tirar pel dret i iniciar el camí de la seva emancipació política, el camí de la independència. Sembla la via més rupturista però [...] al final resultarà ser la via més realista" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat