Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de març del 2014 | 18:54
Recull de premsa

Pere Cardús: "El referèndum s'acabarà fent abans de la declaració d'independència o després"

"No deixa de sorprendre'm aquesta capacitat de fer-nos més difícil allò que ja ho és molt i que ningú no ens assegura que acabi bé".

El periodista Pere Cardús ha assegurat a un article publicat conjuntament a Vilaweb i El Punt AVUI que no li deixa de sorprendre "aquesta capacitat de fer-nos més difícil allò que ja ho és molt i que ningú no ens assegura que acabi bé": "Em puc imaginar quines intencions de fons mouen la voluntat de carregar de pedres la motxilla de qui mena el procés d'independència, però em temo que massa sovint s'actua inconscientment i amb un excés de frivolitat".

A l'article Tant sí com no, independència Cardús hi ha dit que "ha de quedar ben clar que ara l'objectiu és la independència" perquè és un objectiu "urgent i inajornable que ens ha de permetre de fer molts més canvis també necessaris i urgents".

"No ens podem afegir --ha continuat-- requisits a això tan complicat que volem fer, requisits que vagin més enllà del caràcter pacífic i democràtic. A més, el referèndum s'acabarà fent".

"La diferència és si el podem fer consultivament --com el d'Escòcia i tots els referèndums d'aquesta mena-- abans de la proclamació, o si l'haurem de fer com a instrument ratificador de la declaració d'independència" ha sentenciat.

Cardús ha acabat el text assegurant: "Vull la independència tant si es vol com si no es vol; i la vull costi què costi; ha arribat el moment de la independència caigui qui caigui; i l'aconseguirem passi què passi. Que sí, que proclamarem la independència vulgues no vulgues i tant si plou com si fa sol. És a dir, si li pesa o si li plau, independència. Peti qui peti, ho aconseguirem!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat