Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de desembre del 2010 | 15:49
Recull de premsa · Política

Pere Martí: "Si Catalunya no té concert no és per culpa dels bascos. s perquè durant la Transició hi va renunciar"

Barcelona · El periodista Pere Martí ha sentenciat, a un article al diari Ara, que "el problema" del finançament català "no el tenim a Vitòria sinó a Madrid, que és on es queden els impostos dels catalans". A l'article El problema no és a Vitòria, Martí ha assegurat que "si Catalunya no té concert econòmic no és per culpa dels bascos, com solen dir algunes veus socialistes" sinó que és perquè durant la Transició Catalunya "hi va renunciar": "Les forces majoritàries en aquell moment no el van considerar prioritari: creien que recaptar impostos era impopular". En aquest sentit, l'autor de l'article ha sentenciat que ara "faria trampa qui encarés la reivindicació d'un pacte fiscal com un greuge comparatiu amb el País Basc".

Per altra banda, Pere Martí s'ha referit al futur President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, com el líder català que tornarà a "posar sobre la taula la reivindicació del concert econòmic rebatejat aquests dies com a pacte fiscal", i ha subratllat que el canvi de nom és "significatiu": "La Constitució espanyola només atorga la capacitat de tenir concert econòmic a les comunitats de règim foral, Navarra i Euskadi. s una herència (bona) del franquisme".

El periodista ha conclòs que aquesta és una fórmula "equivalent" perquè l'important és "recaptar tots els impostos a Catalunya i pagar una quota a l'Estat pels serveis que presta" perquè "només així tindrem sobirania fiscal": "En aquesta lluita CiU no trobarà el suport dels seus amics nacionalistes bascos perquè el PNB sap molt bé que cada euro de més que vagi a Catalunya serà un euro de més que haurà de sortir d'Euskadi en forma de cupo".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat