Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de maig del 2011 | 18:44
Recull de premsa · Política

A. Sáez: "Si els partits volen respondre als nous moviments han de prendre la iniciativa de les reformes"

El director adjunt d'El Periódico, Albert Sáez, ha instat els partits polítics "sobretot els de tradició democràtica" a prendre la iniciativa de les reformes "per trobar solucions als nous moviments socials" que estan aflorant.

Albert Sáez

"Cal una altra reforma" ha sentenciat Sáez al títol del seu article publicat a El Periódico. L'autor de l'escrit ha indicat que seria "estúpid" negar l'evidència i ha explicat quina és la motivació: "la indignació". "Fa molts mesos -gairebé dos anys, si no tres- que llegim els mateixos titulars: la crisi va per llarg, els que la van provocar ara reben crèdits i ajudes, l'atur es dispara, la inflació no es conté, estem perdent la generació més ben preparada, Europa pot intervenir-nos, cal ajustar, retallar..." ha dit Sáez, motiu pel qual ha sentenciat que davant "tanta desesperança" la ciutadania només ha trobat "la desqualificació mútua com a únic argument polític i la confrontació patronal-sindicats com a única dinàmica social".

Les conseqüències? "La tecnologia ha posat el catalitzador -ha afirmat l'autor de l'article- i ha aconseguit una resposta de mínims: sortim al carrer". I ha apuntat a allò més preocupant de la societat actual: "El que és preocupant és que els protagonistes d'aquesta moguda ja no atenen a raons, tallen pel dret: "No els votis", "no els llegeixis". I a sobre l'estupidesa dels partits i dels mitjans que només els atenen com a potencial arma llancívola dels uns contra els altres".

La possible solució? "El benestar l'hem guanyat sempre a base de reformes i rarament de ruptures. Com a molt hem avançat una mica gràcies a les revolucions que impliquen canviar un ordre per un altre d'alternatiu". Sáez ha conclòs que si els partits polítics "volen respondre realment al repte d'aquests nous moviments" han de prendre la iniciativa de les reformes "perquè aquestes -com la política- si no les fas te les faran altres."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat