Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de març del 2012 | 18:15
Recull de premsa · Política

Cardús: "La independència és el pont per una bona relació entre nacions dins de la península Ibèrica"

"Aquest pont ens permetrà una relació entre iguals, al mateix nivell, i no com ara, que per transitar d'un lloc a l'altre els uns ens hem de mullar els peus i els altres pugen a cavall".

Salvador Cardús

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha defensat a un article a l'Ara que la independència és necessària perquè serà "el pont per una bona relació entre nacions dins de la península Ibèrica".

"El que volem ─ha continuat─ és poder superar la rasa d'incomprensió i menyspreu que Espanya ha estat construint de fa segles. Aquest pont ens permetrà una relació entre iguals, al mateix nivell, i no com ara, que per transitar d'un lloc a l'altre els uns ens hem de mullar els peus i els altres pugen a cavall".

A l'article La independència és el pont Cardús ha dit que  "les nostres relacions fraternals també trobaran el punt de respecte que fins ara no els hem sabut donar" amb Espanya, i ha sentenciat que aquest pont "ens canviarà a nosaltres mateixos".

"Deixarem de ser l'expressió impotent d'una nació que ha estat tractada com una minoria a casa seva. I [...] serem especialment curosos a respectar la dignitat de les minories residents a casa nostra" ha puntualitzat. "Sí, la independència és el pont que construïm per anar arreu del món com el que som: catalans" ha conlòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat