Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de de setembre del 2011 | 16:37
Recull de premsa · Política

G. Capdevila: "El principal perill d'ERC és cedir als cants de sirena que demanen unitat independentista"

"Hom no pot demanar a tothom que renunciï a la seva manera de veure el món".

Germà Capdevila

El director adjunt del diari El Punt i director de Catalonia Today ha assegurat que la nova directiva d'ERC afronta un perill principal: "Cedir als cants de sirena que ja comencen a demanar una unitat d'acció independentista per fer front als desafiaments que ens esperen en el futur proper".

L'autor de l'article L'Esquerra de Junqueras ha dit que l'oportunitat de la unitat "sol arribar en les situacions determinants, com ara al moment d'una declaració parlamentària d'independència" però que en cap cas cal que "tothom pertanyi al mateix partit": "Ans al contrari, el sobiranisme és i ha de ser un moviment de base transversal que impregni les organitzacions polítiques, sindicals i associatives, que no han d'abandonar la seva ideologia, sinó que han de veure la independència com una eina per assolir les seves pròpies metes".

El sobiranisme és i ha de ser un moviment de base transversal que impregni les organitzacions polítiques, sindicals i associatives"

Capdevila s'ha preguntat on és escrit "que cal una unitat monolítica per aconseguir un objectiu" i ha indicat que en tot cas "només cal demanar que l'objectiu sigui compartit, però hom no pot demanar a tothom que renunciï a la seva manera de veure el món".

El director adjunt d'El Punt ha sentenciat, doncs, que cal una ERC "forta que treballi perquè la política catalana no pivoti sobre l'eix esquerra-dreta, sinó sobre l'eix sobiranisme-unionisme". "I també ens calen sobiranistes a CiU, al PSC, a SI, a les CUP, als sindicats i a Òmnium ─ha conclòs─, cadascú va esmolant l'eina a la seva manera, i quan arribi un altre juny, tots plegats segarem cadenes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat