Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de desembre del 2011 | 16:17
Recull de premsa · Política

Ibarretxe: "El País Basc, com a estat independent de la UE, resulta altament viable"

Això és el que afirma l'exlehendakari basc en un article: "el País Basc com a país, amb el mateix nivell independència-dependència que tenen altres països membres de la UE, resulta altament viable i, al meu parer, recomanable".

Perquè, segons Ibarretxe, "defensar la identitat basca dins del nou entramat europeu, no només és defensar un legítim projecte de nació en un món globalitzat", sinó que "és defensar també la nostra economia, el benestar dels nostres fills i filles".

Ibarretxe creu que "defensar la identitat basca és indispensable per avançar en l'objectiu de desenvolupament humà sostenible per al poble basc". L'exlehendakari també subratlla que "la reduïda dimensió del País Basc no és obstacle per ocupar posicions destacades en l'escenari europeu, fins i tot amb relació als països amb nivells més alts de progrés i benestar; i d'això deriva que el petit, no només és bonic, sinó poderós i efectiu des de la perspectiva socioeconòmica".

D'altra banda, també analitza l'actual situació de crisi que viu la UE i assegura que "l'efectivitat dels líders europeus per plantar cara a la crisi no passarà a la història com a model". Critica les mesures d'ajust basades només en retallades i diu que utilitzar polítiques només d'austeritat per baixar el dèficit públic "ha estat un fracàs en tots els llocs on s'ha provat". En aquest sentit, critica la gestió que s'està realitzant a Europa per sortir de la crisi perquè les mesures aplicades que propugnen retallades en la despesa pública i sacrificis salarials "han produït resultats horrorosos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat