Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de setembre del 2011 | 18:32
Recull de premsa · Política

Martí: "Si es vol fer una transició nacional cap al dret a decidir, s'ha de fer amb partits sense disciplina de vot a Madrid"

"No es pot governar [...] la nova transició amb qui et vol enfonsar el vaixell, però tampoc serveix de res pactar amb aquells que critiquen els pactes amb el PP a Catalunya però a Madrid pacten amb els populars la reforma de la Constitució".

Pere Martí

Clar i català. Pere Martí, periodista, ha indicat a un article publicat al diari Ara que les opcions que li queden al President de la Generalitat, Artur Mas, per tal de dur a terme una vertadera transició nacional cap al dret a decidir "són poques". "Si de veritat es vol fer [...], s'ha de fer amb partits que no tinguin disciplina de vot a Madrid" ha sentenciat Martí.

Sobre el discurs de Mas a Madrid, l'autor de l'article Transició, amb qui? ha dit que el President "va donar definitivament per trencat el pacte constitucional i va donar llum verda a la transició cap al dret a decidir", una decisió "accelerada" per "l'exclusió de CiU de la reforma de la carta magna i per l'amenaça judicial contra la immersió lingüística". En aquest sentit, Martí ha assegurat que aquestes declaracions indiquen l'inici "d'un camí irreversible, que ja no té retorn": "Res fa preveure que l'ofensiva involucionista de l'autogovern s'aturi. La majora absoluta del PP la reforçarà i tampoc el programa electoral d'un Rubalcaba derrotat a les enquestes aporta cap novetat, més aviat més jacobinisme amb l'excusa de la crisi".

El consens ha de ser tan ampli com sigui possible, però no en pot endarrerir el ritme i ni diluir l'objectiu"

L'autor, però, ha lamentat que aquesta transició "no es pot governar i menys encara, pilotar" amb aquells qui et volen "enfonsar el vaixell". Tanmateix, el periodista ha assegurat que Artur Mas tampoc no pot pactar "amb aquells que critiquen els pactes amb el PP a Catalunya però a Madrid pacten amb els populars la reforma de la Constitució". "Les opcions que queden són poques, però si de veritat es vol fer una transició nacional cap al dret a decidir, s'ha de fer amb partits que no tinguin disciplina de vot a Madrid. El consens ha de ser tan ampli com sigui possible, però no en pot endarrerir el ritme i ni diluir l'objectiu" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat