Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de juny del 2012 | 17:42
Recull de premsa · Política

Xirgo: "Mas demana sentit comú pel corredor mediterrani i la ministra Pastor beneeix el corredor central"

"Espanya és radial. I ho continuarà sent. Encara que nosaltres ens anem escarrassant reivindicant el corredor mediterrani."

El periodista Xevi Xirgo ha lamentat a un article que l'estat espanyol "és radial": "I ho continuarà sent. Encara que nosaltres ens anem escarrassant reivindicant a tort i a dret el corredor mediterrani".

A l'article L'Espanya radial Xirgo ha indicat que dos presidents del PP, Fabra i Bauzá, "tenen la gosadia de venir a Catalunya i defensar conjuntament" el corredor mediterrani: "I què fa Espanya? Doncs envia la ministra de Foment, Ana Pastor, a unes jornades a Extremadura per defensar, al costat dels presidents d'Extremadura, Madrid, Castella la Manxa i Aragó, el corredor ferroviari central!".
Són curts de mires. I el més trist és que ja ho saben"
El periodista ha tornat a lamentar-se per la realitat: "Jo no sé per què ens hi escarrassem tant, a fer entendre a Madrid que el corredor mediterrani és rendible i és el futur. Perquè això ja ho saben. Tots els estudis que els han presentat des de Fermed, des d'Europa [...] diuen el mateix: l'únic corredor que té sentit per connectar-nos amb Europa és el mediterrani".

"Què passa? ─s'ha preguntat─ Simplement que continuen –i continuaran– amb l'esquema de l'Espanya radial de tota la vida, la que Germà Bel s'ha fet un tip de denunciar, i que Madrid no apostarà mai al cent per cent per una infraestructura que no només no és radial ni passa per Madrid sinó que, a més a més, beneficia un territori que els és desafecte". Xevi Xirgo ha conclòs que a Espanya "són curts de mires": "I el més trist és que ja ho saben".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat