Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 24 de de novembre del 2014 | 20:34
Recull de premsa

Requejo: "Cal anar a bon ritme, però sense precipitacions que puguin hipotecar la llibertat del país"

"El país necessita i la majoria de la ciutadania espera que els partits estiguin a l'altura dels reptes actuals. És el moment de les complicitats, la generositat, la professionalitat i els acords de confiança."

El professor de la UPF, Ferran Requejo, ha dit a un article publicat al Diari ARA que els partits favorables a la independència podran celebrar un referèndum a través d'unes eleccions que "substituiran el referèndum legal que altres democràcies plurinacionals més civilitzades (el Canadà, el Regne Unit) han pogut organitzar legalment".

A l'article Horitzons propers Requejo hi ha dit que des d'una perspectiva favorable a la independència, una possible seqüència de l'etapa que ara iniciem podria ser la següent: "1) eleccions al Parlament amb victòria dels partits independentistes (majoria absoluta d'escons); 2) formació d'un govern, previsiblement de coalició, amb un programa d'implementació de la independència (internacionalització inclosa); 3) establiment de les estructures d'estat necessàries per a aquest objectiu; 4) proclamació de la independència; 5) establiment d'un procés constituent encapçalat pels representants polítics amb inclusió de procediments de participació ciutadana (per a més detalls remeto a l'informe núm. 10 del CATN: El procés constituent )".

Finalment, Requejo ha sentenciat que al costat de les decisions i la gestió quotidiana, "els dos reptes més importants del nou govern seran l'establiment de les estructures d'estat que permetin la proclamació de la independència i la gestió del temps del procés".

"Cal estar preparats --ha sentenciat--. Són tasques complexes que requereixen equilibris i que hauran de realitzar-se encara dins d'una legalitat hostil i de les habituals restriccions pressupostàries i d'ofec econòmic del govern central. (La querella de la Fiscalia? Veurem què diu el TSJC. De moment, ni cas.)"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat