Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de maig del 2013 | 18:44
Recull de premsa

Requejo: "En termes de pluralisme, és constatable la baixa qualitat de la democràcia i de l'Estat de dret espanyol"

"Un Estat de dret en què el Govern central és el primer a incomplir les lleis i els acords establerts, amb un Constitucional de caràcter polític que practica i reforça el perill clàssic de la tirania de la majoria".

El professor de la UPF, Ferran Requejo, ha lamentat a un article que en termes de pluralisme i de modernitat sigui constatable la "baixa qualitat de la democràcia i de l'Estat de dret espanyol".

"Un Estat de dret en què el Govern central és el primer a incomplir les lleis i els acords establerts, amb un Constitucional de caràcter polític que practica i reforça el perill clàssic de la tirania de la majoria" ha continuat.

A l'article Un tema a resoldre Requejo ha recordat que l'ONU estableix que els valors legitimadors dels col·lectius són les llibertats individuals i col·lectives, el pluralisme polític i la democràcia.

"El constitucionalisme tradicional es revela molt limitat, tant en termes liberals i democràtics com pragmàtics" ha dit Requejo sobre l'Estat espanyol i ha continuat explicant que en les relacions entre llibertat política, democràcia, pluralisme i modernitat "són sempre complexes", però que a Catalunya s'hi treballa en aquesta mateixa direcció.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat