Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de setembre del 2012 | 17:37
Recull de premsa

Gifreu: "Normalitzar el debat independentista no significa unanimitat, sinó prioritzar l'agenda"

"Aconseguir que el tema principal de l'agenda pública en la celebració de la Diada [...] sigui la independència és un èxit estratègic sense precedents de les forces i dels actors que propugnen aquest objectiu".

El professor de la UPF, Josep Gifreu, ha celebrat a un article que per primera vegada, "el tema central d'aquest Onze de Setembre serà la independència de Catalunya": "De fet, ja ho és des de fa setmanes i mesos en un lent procés de maduració de l'agenda pública catalana".

Al text La independència, a l'agenda, Gifreu ha ressaltat la importància dels moviments socials i d'alguns partits polítics a favor d'aquest canvi d'orientació de l'agenda, i ha destacat sobretot "el tomb que s'ha produït en l'agenda mediàtica". "Fins fa poc ─ha continuat─, el clima d'opinió sobre la independència dels grans mitjans (catalans i espanyols) oscil·lava entre dos pols: l'hostilitat o el silenci".
Prioritzar l'agenda amb el tema de la independència no serà suficient: reclama un pla polític que Mas haurà de gestionar"
En aquest sentit, Gifreu ha dit que anternirment es feia patent la "paradoxa" del doble clima d'opinió: "Mentre que els grans mitjans, amb alguna excepció, mantenien un clima de tancament al debat, l'opinió pública catalana (mesurada a través de sondejos) anava sumant adhesions a l'opció sobiranista. La cosa s'ha acabat. [...] [Ara]
Els líders d'opinió independentistes s'hi expressen amb contundència, cosa impensable fa pocs anys".

Finalment l'autor de l'article ha sentenciat que quan els grans media focalitzen un conflicte durant un període prolongat, "el sistema polític l'ha de prendre en consideració" i s'hi ha "d'incorporar a l'agenda política i donar-li resposta". "La magna manifestació de dimarts [...] que els mateixos media estan ajudant a convocar, serà sens dubte una nova fita històrica per situar la independència de Catalunya en l'agenda mediàtica i pública d'Espanya i d'Europa. Però prioritzar l'agenda amb el tema de la independència no serà suficient: reclama òbviament un pla polític que Mas i el govern català hauran de gestionar sàviament" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat