Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de juliol del 2013 | 15:20
Recull de premsa

Ribera: "A Espanya la dona del Cèsar no cal que sigui honesta, n'hi ha prou que el seu comportament estigui legalitzat"

"El pintoresquisme polític madrileny ha arribat a un nivell d'excentricitat democràtica tan fenomenal que la capacitat de generar sorpresa minva".

El periodista Carles Ribera ha lamentat a un article que el fet que el president del Tribunal Constitucional espanyol "sigui jutge i part en la tasca de dirimir sobre qüestions tan sensibles" per al nostre país com la declaració de sobirania "podria rebre qualificatius com esperpèntic, indignant, inconcebible, inacceptable, intolerable, indecent...".

A l'article Jutge i part Ribera hi ha dit que ha escrit "podria" perquè "el pintoresquisme polític madrileny ha arribat a un nivell d'excentricitat democràtica tan fenomenal que la capacitat de generar sorpresa minva paral·lelament a l'increment de les ganes de posar distància decidint que volem marxar perquè, tot i que tampoc no som perfectes, pitjor que a Espanya no ens anirà pas". Ribera ha continuat explicant que als catalans "no ens cal més argumentari" ja que "en tenim de sobres".

"Això no obstant ─ha continuat─, el cas del TC resulta paradigmàtic de la qualitat de la cultura democràtica espanyola. Arran de la constatació que el màxim responsable de la cort d'arbitratge polític té una militància partidista irrefutable, la controvèrsia que s'ha generat no se centra tant a decidir si plega ell o el fan fora, sinó que en el fons s'estan embrancant a dilucidar si hi ha alguna escletxa jurídica que li permeti una aberració ètica d'aquesta magnitud".

Finalment Ribera ha conclòs que a Espanya "la dona del Cèsar no cal que sigui honesta, n'hi ha prou que el seu comportament estigui legalitzat": "Ai, aquest dogmatisme hispà que tot ho centrifuga en benefici de la impunitat d'una organització de l'Estat basada en una fórmula sui generis de la separació de poders".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat