Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de gener del 2015 | 17:45
Recull de premsa

Ribera: "La successió a l'ANC en vigílies de la campanya electoral més transcendental fa més nosa que servei"

"Els estatuts, amb bona voluntat i entesa àmplia, deixen alguna escletxa per retardar aquesta renovació de càrrecs fins a la tardor. [Això] Permetria a l'actual equip dirigent culminar el cicle".

El periodista Carles Ribera ha recordat a un article que l'ANC ha estat "termòmetre, catalitzador i canalitzador, propulsor i soldador civil del moviment sobiranista durant els últims tres anys" i que "qualsevol que conegui mínimament el món independentista, [...] sap que la proesa més important de l'ANC no ha estat pas la seva prodigiosa tasca de cares enfora sinó allò que no s'ha vist: haver resistit sense esquerdar-se en mil faccions, corrents, sensibilitats i capelletes".

A l'article El meló de l'ANC Ribera hi ha explicat que ara l'entitat ha de convocar l'assemblea general, a l'abril, de la que n'ha de sortir una data per renovar els òrgans de direcció: "Això no és cap novetat, perquè passa cada any des que es va constituir l'Assemblea. La novetat és que la majoria de les seves cares visibles, seguint les disposicions estatutàries, no podran repetir".

L'autor de l'article ha alertat, doncs, que aquest fet "és bo des d'un punt de vista d'higiene política" però que "en les vigílies de la campanya electoral més transcendental de la història del país potser fa més nosa que servei". "Els estatuts, amb bona voluntat i entesa àmplia --ha indicat--, deixen alguna escletxa per retardar aquesta renovació de càrrecs fins a la tardor. Permetria a l'actual equip dirigent culminar el cicle amb el plebiscit".

Ribera ha alertat que això "estalviaria algunes inevitables pugnes internes per aconseguir el lideratge" i "evitaria la temptació dels càrrecs sortints (tan legítima com perillosa) d'enfilar-se als carros electorals dels diferents partits, perdent així l'aura de neutralitat que tant valor ha aportat al procés". "Mantenir compensades les dosis de seny, ambició, estratègia i prudència és complicat. Aviat sabrem si complicat, aquest cop, vol dir impossible" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat