Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de setembre del 2014 | 18:56
Recull de premsa

Roca: "No som davant d'un fenomen conjuntural, això no s'esvaeix deixant passar el temps"

"La Diada, el que ha representat, no pot menystenir-se. Fins i tot, molt sovint, la política acaba simplement exigint molta sensibilitat".

L'advocat Miquel Roca ha sentenciat a un article que "ignorar la realitat sempre ha estat una mala estratègia" en la política: "Voler ignorar la transcendència i la importància de la manifestació de la darrera Diada seria un error i, segons sembla, es va pel camí de fer-ho. La Diada ha mobilitzat centenars de milers de persones".

A l'article Molta sensibilitat Roca hi ha afegit que la V "ha estat una manifestació massiva i pacífica" i ha recordat que "bastants analistes havien anunciat que, com a conseqüència de fets recents, els organitzadors no aconseguirien els seus objectius": "Es van equivocar; la manifestació va ésser un èxit i la gent va demostrar que els seus sentiments estan per damunt d'actuacions que podien haver compromès la seva fidelitat a la causa que arrela en la celebració de la Diada".

"Això no es pot ignorar --ha insistit--. De fet, des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut referendat pels ciutadans de Catalunya, s'ha pretès ignorar la creixent desafecció que aquesta decisió havia provocat. Ignorar o menystenir: i el resultat és que, any rere any, la manifestació es fa més important, més massiva, sempre pacífica, però cada cop més motivada i exigent. No sembla que la ignorància sigui una bona estratègia; fa uns anys teníem un problema, avui tenim un gran problema. Un conflicte que ja sembla difícil reconduir".

"No som davant d'un fenomen conjuntural" ha conclòs, i ha advertit que "això no s'esvaeix deixant passar el temps" ni tampoc "fent cas omís del clamor de la gent". "El temps, per si sol, no arreglarà res; quan la ignorància s'acompanya de la inactivitat més bel·ligerant, la barreja només es tradueix en fer més gran i més greu el problema. És això el que es vol? Doncs, endavant! Però la crisi afectarà tothom i serà responsabilitat de tothom" ha indicat.

"L'escenari no pot ser llegit com el propi d'un mantenella y no enmendalla. La Diada, el que ha representat, no pot menystenir-se. Fins i tot, molt sovint, la política acaba simplement exigint molta sensibilitat" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat