Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de gener del 2011 | 18:14
Recull de premsa · Societat civil

Eliseu Climent: "El País Valencià és un poc italià: per una banda hi ha la societat i, per una altra, el desastre polític que aguantem"

Barcelona · En motiu dels 40 anys de l'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent ha fet un repàs de la situació que viu el País Valencià i de les dècades de lluita que ha protagonitzat l'entitat. Sobre el fet que el PP porti prop de 20 anys al poder, Climent ha afirmat que el País Valencià "és un poc italià: per una banda hi ha la societat i, per una altra, el desastre polític que aguantem". Continuant amb l'anàlisi, Climent explica en una entrevista a El Punt que "el problema de fons és polític. N'hi hauria prou que hi haguera una força pròpia amb poc més de 15 diputats a les Corts Valencianes per redreçar la situació, però jo no sóc polític. Malgrat tot -conclou- hem avançat prou pel que fa a la consciència nacional".

Sobre les grans contribucions de l'ACPV durant aquests anys, Climent afirma que "primer ens vam obsessionar per l'escola i per formar mestres de català", després, per conformar  un espai de comunicació audiovisual portant la senyal de TV3 i reivindicant que el Canal 9 fos en valencià i, després, centrant-se en  la creació d'institucions que englobessin els Països Catalans.

Preguntat sobre el veto del govern espanyol a la ILP Televisió sense fronteres' promogut per l'ACPV, que va aconseguir recollir 650.000 signatures, Climent afirma que "va ser una cosa mai vista" ja que "mai en la història espanyola i europea cap govern havia aturat una ILP". Tot i això, el president de l'entitat afirma que ara que no hi ha Fernández de la Vega a l'executiu "treballem perquè s'alce el vet. Si finalment la ILP tirara endavant, representaria un avanç històric", conclou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat