Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de març del 2012 | 18:38
Recull de premsa · Societat civil

Àngels Folch: "S'ha d'unir el poble, no els partits"

"No ens hem d'entossudir en una sola via, perquè llavors ens barallem per qui té o no raó. Quin serà el nostre camí? No ho sé. Però sí que hem de marcar com hem de treballar cada dia".

Àngels Folch

És membre del secretariat de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i l'han entrevistada a El Punt AVUI amb motiu de la commemoració de la plataforma el proper dissabte 10 de març. Àngels Folch, responsable amb desenes i desenes de voluntaris d'impulsar el projecte social independentista més ambiciós de la història del país, ha alertat de l'error que suposa demanar la unitat dels partits polítics.

"És una cosa antinatural. Les formacions són una part, no són el tot" ha sentenciat.  L'entrevistada ha lamentat que Catalunya hagi errat d'objectiu "durant tres-cents anys" en buscar aquest horitzó, i ha dit que allò que cal per a l'Estat propi és "la unitat del poble, que som tots, i no la dels partits perquè vagin plegats a les eleccions". "Qui entri a l'ANC ─ha continuat─ només ha de tenir clara una cosa: que vol un estat propi. No demanem res més. Aquí no volem fer política electoral".

Sobre el pacte fiscal, Folch també ha dit que "si creiem que en lloc d'acostar-nos a la independència ens n'allunya ho haurem de denunciar" i ha argumentat que el 2014 com a data per al possible assoliment de la independència és "anecdòtic": "Els camins per arribar a la independència són molts i alguns ara segurament ni tan sols ens passen pel cap. Per tant, no ens hem d'entossudir en una sola via, perquè llavors ens barallem per qui té o no raó. Quin serà el nostre camí? No ho sé. Però sí que havíem de marcar com hem de treballar cada dia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat