Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'abril del 2011 | 17:18
Recull de premsa · Societat civil

M. Sellarès: "El 30 d'abril més de 1.500 persones ens trobarem a la Conferència Nacional per l'Estat Propi"

El periodista Miquel Sellarès ha fet una crida a aglutinar el màxim número de persones a l'acte que es durà a terme aquest proper dissabte: la Conferència Nacional per l'Estat Propi.

A un article publicat al diari Avui, Sellarès ha explicat que el proper dissabte 30 d'abril l'independentisme i el catalanisme del país tenen una trobada ineludible al Palau de Congressos de Montjuïc: "El proper dia 30 d'abril més de 1.500 persones ens trobarem al Palau de Congressos de Montjuïc amb l'objectiu següent: la construcció de la Conferència Nacional per l'Estat Propi".

L'autor de l'article El 30 d'abril farem un altre pas endavant ha anunciat que en aquesta trobada hi assistiràn personalitats "de tot el catalanisme, sobiranisme i l'independentisme plurals però amb la coincidència i la complicitat d'aquelles persones que han sigut capaces de moure la societat civil, els partits, els sindicats, les universitats i els intel·lectuals en la ferma decisió de construir un Estat català". També ha alertat dels perills en què pot acabar caient aquesta iniciativa: "Ara toca fer Estat. [...] Hi cap tothom, que ningú se senti marginat. I evitem, sobretot, el gran perill que suposem, moltes vegades, per a nosaltres mateixos: les nostres lluites fratricides i el tants caps, tants barrets. Siguem capaços de sumar i fer desaparèixer el restar".

Tanmateix, Miquel Sellarès ha valorat la importància de l'actual conjuntura política i social a Catalunya i ha indicat que l'organització de la Conferència Nacional per l'Estat Propi "tindria només un valor relatiu" si aquesta no hagués anat acompanyada "d'una explosió, d'un gran canvi a sectors universitaris, periodístics, intel·lectuals i fins i tot econòmics i financers, més una bona part de la societat civil": "Així  doncs, és conseqüent que acabades les consultes i la pedagogia, la Catalunya mobilitzada demani un horitzó de lluita per les seves llibertats i a favor de la seva sobirania. Unes demandes a què, agradi o no, haurà de donar resposta el Parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat, que són les nostres institucions nacionals".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Crònica · Política catalana
La generació de la independència. Hi ha relleu?
Notícia · Seguretat
"Seguretat Nacional": xerrada amb Miquel Sellarès a Palau-Solità i Plegamans
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Recull de premsa · Política
Puig: "Pitjor que el franquisme"
Notícia · Seguretat
Aquest divendres conferència de Miquel Sellarès a Sta M. de Palautordera
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Indica publicitat