Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de març del 2012 | 17:34
Recull de premsa · Societat civil

Martí: "El nou secretariat de l'ANC hauria de fer una direcció col·legiada, plural i paritària"

"[L'ANC] no rep subvencions, ni per damunt la taula, ni per sota, cosa que la blinda contra qualsevol intent d'instrumentalització partidista. [...] En temps de desafecció política, les mans netes són molt importants".

Pere Martí.

El periodista Pere Martí ha indicat tres de les aportacions que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aporta actualment al panorama independentista català: "D'entrada [...] no rep subvencions, ni per damunt la taula, ni per sota, cosa que la blinda contra qualsevol intent d'instrumentalització partidista. Tothom paga la seva quota i l'organització s'autofinança".

Martí ha continuat dient que aquest fet, "en temps de desafecció cap a la política i d'extensió de la corrupció" és "molt important", de la mateixa manera que també ho és "acordar no presentar-se a les eleccions". "Hauria fracassat ─ha argumentat─, com han fracassat tots els intents de bastir una estructura independentista electoral nova, al marge o en contra de CiU, ERC i ICV".

A l'article
ANC: els negres som nosaltres, Martí ha assegurat que l'oferta electoral independentista "està saturada" i que, per tant, "el que necessita el moviment per la independència no són més partits, sinó un moviment transversal que mobilitzi la gent de forma transversal". Finalment, l'autor de l'article ha dit que el tercer encert de l'ANC és "potser involuntari": "No té líders coneguts. Segurament acabarà tenint unes cares visibles, perquè la dinàmica mediàtica de la política imposa aquesta necessitat, però estaria bé que fos plural, tant en nombre com en gènere".

"L'independentisme ha tingut grans lideratges individuals, però tots han acabat malament [...]. És per això que els noms dels homes i si pot ser les dones que figurin en el nou secretariat de l'ANC haurien de ser capaços de fer una direcció col·legiada i plural, i si fos possible paritària. El fet de no jugar el partit en el terreny electoral ho facilita, perquè no necessiten cap de cartell, i sobretot no necessiten ressuscitar cap dels professionals de l'escissió, que fa més de trenta anys treballen per retornar l'independentisme a la marginalitat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat