Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de març del 2014 | 17:07
Recull de premsa

Tresserras: "En el blindatge del 9 de novembre es començarà a concretar la possibilitat d'assolir la independència"

"Hem de ser conscients que, si cedim, l'alternativa no serà pas quedar-nos com estem. Perquè la reacció de l'Estat serà proporcional a la intransigència exhibida fins ara".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat a un article que ja som en els mesos decisius i "no podem malmetre l'oportunitat": "Més encara: la insistència de l'Estat a negar-nos el dret a decidir ha donat encara més relleu al 9 de novembre. L'ha convertit en una data de batalla".

A l'article La fi dels dies ambigus Tresserras hi ha dit que "resultarà evident per a tothom que, si votem [...] haurem guanyat" perquè si votem "haurem imposat la nostra voluntat i exercit el nostre dret davant les maniobres i obstruccions de l'Estat" i també haurem encetat la "desvinculació política i institucional amb una victòria d'un significat extraordinari: nosaltres, els febles, haurem fet valer la via democràtica davant dels qui ens la negaven".

Al text Tresserras hi ha afegit: "Però compte! Si el 9 de novembre no podem votar, l'Estat ens haurà vençut. Les seves armes s'hauran demostrat efectives. I nosaltres, tot i el caràcter democràtic dels nostres procediments, si no podem votar, haurem retrocedit. Ni que sigui provisionalment".

L'autor de l'article ha celebrat que a Catalunya tenim una ciutadania mobilitzada; "un pacte amb una àmplia majoria política i parlamentària; un propòsit i una data" per la qual cosa "necessitem segellar el trajecte recorregut amb una victòria contundent davant l'Estat" per tal de "refermar que el procés emprès és imparable."

Finalment l'exconseller ha conclòs que la "derrota --no poder votar-- tancaria aquesta etapa i ens deixaria un regust agre i molts dubtes" però l'Estat en sortiria "molt reforçat i envalentit en contra de les nostres aspiracions". "En les eleccions europees, en la preparació de l'Onze de Setembre i en el blindatge del 9 de novembre es començarà a concretar la possibilitat d'assolir la independència en el curt termini. És un moment decisiu i no podem flaquejar. Hem de ser conscients que, si cedim, l'alternativa no serà pas quedar-nos com estem. Perquè la reacció de l'Estat serà proporcional a la intransigència exhibida fins ara o pitjor" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat