Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de maig del 2012 | 18:34
Recull de premsa

Tresserras: "El PSC, ¿optarà pel compromís radical amb els sectors populars, d'on obté bona part del suport?"

"Què farà el PSC si efectivament es produeix el xoc de trens entre els governs espanyol i català? [...] ¿Denunciarà la situació d'injustícia a Catalunya [...] davant dels altres partits socialistes europeus?".

L'exconseller de Cultura i Mitjans Auviodivuals, Joan Manuel Tresserras, ha qüestionat a un article quin serà el futur paper del PSC un cop s'esdevingui la independència de Catalunya.

A l'article PSC: dues ànimes o cap Tresserras hi ha dit que l
a situació de crisi "ha fet més dramàtics els efectes acumulatius de l'espoli fiscal" en un doble sentit: "1) Ha limitat encara més el marge de maniobra d'una Generalitat [...]. 2) Ha abocat a una política pública de retallades (sovint no correspostes a escala espanyola) que han alentit la marxa general de l'economia catalana, han afectat greument els serveis públics i el conjunt de les polítiques socials i han repercutit de manera dramàtica en la situació de centenars de milers de persones i famílies".
Aquells partits que han viscut administrant diverses ànimes les hauran de jerarquitzar i triar-ne alguna"

Davant d'aquest panorama, Tresserras ha dit que aquestes persones "són víctimes directes tant de la crisi com del principal factor d'estrangulació de les polítiques públiques catalanes d'inversió, de reactivació econòmica i de prestació de serveis" i que representen "els sectors més vulnerables" del país. "Caldria suposar ─ha continuat─ que aquesta és la bona gent amb la qual un partit d'esquerres està més directament compromesa. Caldria suposar que les polítiques defensades per un partit d'esquerres són les que considera més favorables a aquests sectors i les que permeten acostar el model econòmic general i la qualitat de vida de la gent a uns paràmetres raonables de justícia i d'un cert equilibri social". 

Finalment, l'autor de l'article s'ha preguntat quin serà el paper del PSC tenint en compte aquests sectors socials i el possible trencament de relacions entre Espanya i Catalunya: "Què farà el PSC, quan arribi l'hora? ¿Continuarà fent funambulisme i dient que no n'hi ha per tant? ¿Optarà, finalment, d'una forma clara i inequívoca pel compromís radical amb els sectors populars, d'on obté bona part del suport electoral, i defensarà els seus interessos davant la crisi?".

Tresserras ha conclòs que la crisi "està situant tothom en la necessitat de prendre decisions" i que aquells partits que han viscut "instal·lats en l'ambigüitat i administrant diverses ànimes" les hauran de "jerarquitzar i triar-ne alguna". "Si no ho fan, potser la seva gent descobrirà que només era un catàleg d'identificacions i miratges per buscar rèdits electorals. Que no eren ànimes sinó ombres; projeccions fantasmals" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat