Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de juliol del 2011 | 19:33
Cartes al director

Els Centelles

Els fills del conegut fotoperiodista català Agustí Centelles, varen vendre l'obra completa del  seu pare al millor postor, en aquest cas el Ministerio de Cultura per 700.000 € engruixint d'aquesta manera "el archivo de Salamanca" que al seu torn es resisteix encara a retornar els lligalls confiscats a Catalunya pel franquisme acabada la Guerra Civil.

August Bernat i Constantí · Els Centelles varen desestimar  una oferta de la Generalitat de 500.000 € al·legant que el Ministerio "ofereix un projecte expositiu d'àmplia difusió".

Ara llegeixo que en un acte d'estricte patriotisme (espanyol) adreçaran al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, un escrit en el que li deixen molt clar que el fons del seu pare ha d'estar "únicament i exclusivament a Salamanca" sense cap possibilitat de dipòsits temporals a cap (atenció!!) administració provincial, local o autonòmica" en un clar menyspreu per la Generalitat de Catalunya.

El més graciós del cas és que Octavi Centelles, un dels dos fills d'Agustí Centelles, és militant de CDC des de fa molts anys i critica que els seus companys de partit, incloent-hi Jordi Pujol, havien ignorat l'obra del seu pare.

Als germans Centelles no els movia, com és evident, cap sentiment de patriotisme vers Catalunya, el que volien eren diners, com més millor, i si les arques de la Generalitat no donaven per a més, doncs ves quina pena, a Salamanca sí que hi han pogut arribar, en part gràcies als 6.000 € diaris que Espanya s'emporta de Catalunya, però tots els greuges que els espanyols infereixen dia sí dia també a la nostra nació, no han entrat mai en els càlculs dels germans Centelles (la pela és la pela) és clar que sempre hi haurà algú que dirà que això és molt legítim. I la pregunta que em ve immediatament al cap és, què hi fa Octavi Centelles a CDC? O és que a Convergència la pela també compta i mentre pagui la seva quota doncs tots contents?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat