Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de juliol del 2010 | 14:28
Crònica · Afers religiosos

Josep Maria Totosaus, Premi Església Plural

Aquest dimarts es van lliurar els premis Església Plural 2010, instituïts ara fa sis anys per reconèixer l'esforç de persones i institucions en la construcció d'un nou model cristià, ètic i social. Enguany els premiats són Josep Maria Totosaus, Lluïsa Oller i l'associació de suport i acollida d'immigrants Àkan.

Els premis es van lliurar en un hotel de Barcelona, en el marc de la Diada pel Respecte a la Pluralitat dins l'Església que anualment organitza aquesta important associació de laics fundada l'any 2001. En aquesta ocasió l'acte de lliurament dels premis i de celebració de la Diada va aplegar més de 120 persones, una mostra de la vitalitat d'Església Plural que acaba de renovar la seva junta, encapçalada pel seu nou president, Joan Oñate, de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Lluïsa Oller ha dedicat la major part de la seva vida al servei dels immigrants i discapacitats, tot treballant per la seva integració sociolaboral a través de la Parròquia de Santa Maria de Cardedeu i les associacions Vivers de Bell-lloc i AISD, que ofereixen feina a 90 persones. La seva implicació personal en aquests àmbits ha arribat fins al punt que acull joves sense papers a casa seva i intenta que no caiguin en la marginalitat. Per la seva banda, l'associació Àkan d'inspiració cristiana ofereix suport als immigrants que viuen a les comarques gironines.

Formada per voluntaris, Àkan acull i ofereix eines que facilitin la integració social dels immigrants que viuen a Salt i Girona. Sens dubte, de les persones i institucions premiades en la convocatòria d'aquest any el més conegut és Josep Maria Totosaus, capellà, periodista i escriptor. Forma part de la gran generació de capellans que han construït l'Església catalana d'ençà el Vaticà II. No endebades, la categoria del premi que ha rebut s'anomena Premi Mn. Vidal Aunós, en record a aquest gran capellà que va ser rector de la Parròquia de Santa Maria del Pi i va permetre que centenars d'immigrants s'hi tanquessin per reclamar la legalització de la seva situació.

Josep Maria Totosaus, de tarannà obert i incisiu, intel·lectualment molt preparat, ha estat i encara és un referent per a molts militants cristians vinculats a l'Acció Catòlica, la pastoral i la catequesi. Va ser el secretari durant vint-i-quatre anys del Centre d'Estudis Pastorals fins que va ser destituït l'any 1993. Sempre ha tingut un especial interès pel món del periodisme i la informació eclesial. Així, va dirigir la prestigiosa revista Quaderns de Pastoral i és un dels promotors de la revista El Pregó de caire progressista. Col·labora habitualment amb una columna d'anàlisi i d'opinió al setmanari El 3 de vuit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat