Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de de juny del 2010 | 15:51
Crònica · Afers religiosos

Plega el líder de l'Instituto del Verbo Encarnado, present a Vic i Manresa (i II)

A Catalunya aquest ultrareaccionari conglomerat, ara sota sospita, té dues importants presències a la diòcesi de Vic, de la mà del bisbe Romà Casanova que els va demanar que vinguessin, tot oferint-los la Parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Manresa, al Convent dels Caputxins de Manresa. Així consta clarament en el web oficial del Verbo Encarnado, on es diu textualment que "ens han ofert parròquia en el centre de Manresa, bressol dels exercicis espirituals, escrits allà per Sant Ignasi".

No content amb això, el bisbe Romà Casanova un any més tard va fer un pas més en la seva particular aliança amb l'Instituto del Verbo Encarnado i va cridar la branca femenina. Les monges del Verbo Encarnado, que s'anomenen de l'Instituto Servidoras del Señor y de la Virgen de Matará, van aterrar a Vic l'estiu de 2008. I al bisbe Casanova no se li va acudir una destinació millor que fer-les responsables del servei de la Catedral de Vic.

El carisma propi de l'Instituto del Verbo Encarnado, els centres de formació del qual van ser tancats per la Conferència Episcopal Argentina, és la "inculturació de l'Evangeli i la salvació de les ànimes". D'acord amb aquest objectiu fonamental, segons consta en els mateixos documents oficials de la congregació religiosa, es proposen "reparar la descristianització de la cultura". D'aquí ve que el principal punt del seu apostolat sigui la predicació de la Paraula per mitjà de l'estudi i ensenyament de la Sagrada Escriptura, la Teologia, la litúrgia i la catequesi i el desenvolupament d'exercicis espirituals, educació i formació cristianes de nens i joves.

Segurament per aquest motiu les monges del Verbo Encarnado no en tenen prou amb la seva tasca quotidiana a la Catedral de Vic i encara els sobra temps per donar un cop de mà als seus germans de la família. Així, una vegada a la setmana es desplacen fins a Manresa, per ajudar els membres masculins de la congregació, a la Parròquia de la Mercè. Hi van els divendres, per impartir la catequesi dels nens que es preparen per a la primera comunió. Una de les primeres mesures que han adoptat és la separació dels nens i de les nenes, contràriament al que es fa en la gran majoria de parròquies del nostre país, per no dir totes.

Convé recordar que la causa principal de la renúncia del fundador d'aquesta congregació integrista i amb clares connexions amb els militars que van protagonitzar una dictadura sagnant a l'Argentina, Carlos Miguel Buela, té a veure amb les denúncies de familiars i antics membres. Acusacions d'escàndols de tot tipus han acompanyat l'Instituto del Verbo Encarnado des la seva fundació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat