Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de juny del 2011 | 17:01
Crònica · Afers religiosos

Josep Maria Carbonell, nou president de la Fundació Maragall

Aquest vespre es produirà l'acte de relleu del president de la Fundació Maragall, una de les institucions eclesials que gaudeixen de més prestigi en el si de l'Església i de la societat catalana. Un laic, Josep Maria Carbonell, serà el nou president de la Fundació, en substitució d'Antoni Matabosch.

Barcelona · Una prova de la importància de l'acte és el marc escollit –la Pedrera de Barcelona-, el fet que serà presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i que el teòleg reconegut internacionalment Bruno Forte, arquebisbe de Chieti-Vasto, pronunciarà una conferència titulada Els noms de la bellesa i el misteri de Déu.

La Fundació Joan Maragall va ser creada l'any 1989 per l'interès personal del cardenal Jubany, preocupat per impulsar un instrument que enfortís el diàleg entre el cristianisme i la cultura, entre la fe i el món modern. La clarividència del Dr. Jubany va fer possible aquest naixement, així com de la Universitat Ramon Llull, d'inspiració cristiana. Amb el temps la Fundació Maragall ha anat desenvolupant un ampli ventall d'iniciatives, com ara publicacions, seminaris, jornades de debat i de reflexió, conferències, ajuts per a estudis i beques i moltes més. D'alguna manera la fundació va convertir-se, des dels seus inicis, en precursora del què, anys més tard, s'ha acabat coneixent com "l'atri dels gentils".

Josep Maria Carbonell és un sòlid intel·lectual cristià vinculat des de la seva joventut als moviments catalans i internacionals d'estudiants cristians. Socialista obert i integrador, allunyat de qualsevol sectarisme, mai ha dissimulat la seva militància cristiana, raó per la qual, en la seva etapa de president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, va ser sotmès a una ferotge campanya d'atacs personals atiada per PRISA i altres poderosos grups mediàtics que volien aconseguir més privilegis en la distribució de les freqüències radiofòniques.

Carbonell substitueix el teòleg, professor i periodista Antoni Matabosch, expert en el diàleg interreligiós. Matabosch, amic personal de Hans Küng, ha aconseguit que la Fundació Joan Maragall esdevingués una excel·lent ambaixadora i representant de la més genuïna tradició de l'Església catalana, fidel al Vaticà II i un aggiornamento exemplar. Fruit de tot plegat, el mes de novembre se celebrarà una important exposició de Gaudí a la plaça Sant Pere del Vaticà. Matabosch en serà el comissari. Un servei més d'aquest capellà que ha desenvolupat molts càrrecs de responsabilitat, però que, al mateix temps, sap retirar-se a temps dels llocs. Una actitud encomiable però més aviat insòlita, en un món, l'eclesiàstic, en què els càrrecs són eterns i els terminis desconeguts o inexistents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat