Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de de gener del 2014 | 17:12
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

La batalla mediàtica

Aquest cap de setmana, dins la campanya Signa un vot per la Independència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha dut a terme una recollida massiva de signatures simultàniament per tot el territori català. La campanya ha comptat amb el desplegament de milers de taules i voluntaris per tot arreu del nostre país, i ha permès la recollida de signatures de totes les persones desitjoses d'exercir el seu dret de petició per sol·licitar la celebració de la consulta i que, en el supòsit que aquesta no sigui permesa, que dita sol·licitud esdevingui un vot favorable a una futura declaració unilateral d'independència. 

Foto: Facebook ANC.

Marc Costa · L'èxit, novament, ha estat enorme, mostrant, un cop més, l'àmplia majoria de la nostra societat plenament favorable a la independència de Catalunya. No obstant, sobta l'enorme indiferència amb la qual els principals mitjans de comunicació d'àmbit estatal i amb seu a Catalunya han tractat aquest esdeveniment, no només aquest, sinó amb qualsevol altre acte dut a terme per l'ANC, Òmnium Cultural, la recentment constituïda Súmate o qualsevol altra organització o entitat partidària al procés sobiranista.

És evident que els partidaris a aquest procés tenim diversos fronts oberts: per un costat, el front polític, el qual, paradoxalment, és actualment el més debilitat i favorable als interessos del procés sobiranista, ja que, a banda de l'escassa talla dels representants polítics unionistes, manifestada amb les seves declaracions públiques o amb informes com el del ministre Margallo, es sumen les diferents campanyes de desprestigi impulsades des del serveis d'intel·ligència estatals, que no han donat els resultats esperats.
Els principals periòdics d'abast nacional ubicats a Catalunya han apostat per una tercera via que pocs catalans se la creuen amb l'únic objectiu de torpedinar el procés"
Per un altre costat, tenim el front social, però la feina realitzada per totes les organitzacions socials partidàries al procés sobiranista, especialment l'ANC i Òmnium, està donant els seus fruits ja que cada cop hi ha més i més persones que s'han adherit a favor de la independència de Catalunya.

Finalment, tenim el front mediàtic, actualment el més actiu de tots i contra el qual cal estar preparats. De cop i volta, els principals periòdics d'abast nacional ubicats a Catalunya, com ara El Periódico o La Vanguardia, han apostat obertament per una tercera via que pocs catalans se la creuen de debò, amb l'únic objectiu de torpedinar el procés sobiranista i poder mantenir la seva parcel·la de negoci a l'Estat espanyol.

Amb aquest clar objectiu La Vanguardia, per exemple, ha rellevat la seva direcció per col·locar el seu element mediàticament més popular, El Periódico ha començat a publicar enquestes per mostrar una suposada disminució del suport social al procés sobiranista i ambdós periòdics han ignorat sistemàticament qualsevol notícia que pugui afavorir el procés independentista. I, en canvi, publiquen tot un grapat de notícies per ensabonar tot allò què prové de Madrid, com foren els patètics semàfors verds que van atorgar ambdós mitjans al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per una qüestió com la reducció de la sinistralitat viària, de la qual, recordem, la competència en el nostre territori correspon a la Generalitat de Catalunya.

En altres paraules, ens esperen d'ara endavant un fart d'opinions i de notícies esbiaixades per mostrar la suposada inviabilitat de la independència de Catalunya i els suposats avantatges de romandre dins l'Estat espanyol, d'enquestes manipulades per mostrar un suposat debilitament del procés independentista i, sobretot, una omissió intencionada de qualsevol notícia que pugui representar un increment del suport al procés sobiranista.

Per tot això, hem de ser capaços de resistir aquest front mediàtic, fer-hi front i, si s'escau, ignorar-lo, i així el camí cap a la nostra independència esdevindrà molt més fàcil i planer. Però per això, hem de continuar units i convençuts, no únicament la societat civil, sinó també la classe política. Ens esperen mesos difícils, especialment mediàticament, però no dubteu, al final, ens en sortirem, perquè quan un poble desitja una cosa, és molt difícil aturar-lo.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Crònica · Seguretat
La seguretat nacional, l'assignatura pendent
Opinió · Política
Per què ens escandalitzem?
Opinió · Política catalana
Ara (altra vegada) un referèndum?
Indica publicitat