Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de d'octubre del 2014 | 18:32
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

Manipulació i desig de violència?

El setmanari Tiempo del Grupo Zeta caldria que llegís en profunditat i rigor les col·laboracions dels seus periodistes a l'hora de fer portades. Treure de context frases, suposicions i convertir-les en titulars és propaganda Goebbeliana, però no és rigor informatiu.

Barcelona · Antoni Fernández, col·laborador d'El Confidencial i de Tiempo, fa al darrer número de Tiempo una crònica de l'independentisme i arriba a la conclusió que és impossible que en el moviment sobiranista català es produeixi un esclat generalitzat de violència.

El seu informe és professional, un tant decantat en l'opinió de l'Estat, però acceptable. Però allò que és incomprensible és que es doni credibilitat a un document de la policia espanyola que, sota el títol Informe Assamblea, uns analistes ineptes expliquen una imaginària ANC --la que ells voldrien i desitjarien, potser-- però no l'ANC real.

L'informe parla d'un sector minoritari d'aquesta associació que, en la seva més tendra joventut, va tenir actituds de fermesa revolucionària. Avui tots ells són avis respectables que no tenen influència en les estructures de l'ANC. 

Aquests informadors, funcionaris públics, amb irresponsabilitat o somiant una violència inexistent, tenen la gran responsabilitat d'intoxicar l'opinió pública i pitjor encara: fer arribar al seu govern una informació falsa que pot provocar que l'Estat no entengui la realitat del que està passant a Catalunya. 

S'ha d'estar molt malalt per titular Temor a la kale borroka en Cataluña. Els funcionaris de l'Estat que es van quedar sense feina a Euskadi, sense primes, sense despeses pagades, que no busquin feina a Catalunya i no s'inventin les possibilitats de que n'hi pugui haver. Aquesta és l'opinió dels analistes serisos de la Policia de Catalunya dels observadors polítics. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat