Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de maig del 2015 | 18:48
Notícia

"Wert vol col·lapsar l'Escola catalana amb un acte de violència institucional"

Somescola ha respost ràpidament i decidida a l'atac del ministre d'educació espanyol, José Ignacio Wert, dient que bloquejar el procés de matriculació és un "acte de violència institucional que introdueix una gran incertesa a les famílies".

Barcelona · "En un pas més cap a la judicialització del sistema educatiu, Wert vol generalitzar les sentències concretes a les escoles que les obliguen a fer el 25% de les classes en castellà.

La voluntat del ministre és col·lapsar l'escola catalana i delegar un aspecte competencial com és la llengua vehicular i l'organització dels centres a la pretesa voluntat d'unes famílies".

Així de contundent s'ha mostrat Somescola aquesta setmana, la coordinadora cívica i educativa, qui ha dit que està "clar" que la implantació de la LOMCE, atesa la desconfiança de l'Estat sobre el sistema educatiu català, "només es pot fer sota el control de la matriculació, el currículum escolar i els processos d'avaluació i les revàlides per a l'obtenció dels títols".

"La pretensió de bloquejar el procés de matriculació és un acte de violència institucional que introdueix una gran incertesa a les famílies que han participat en el procés d'inscripció i als centres educatius que s'han d'organitzar per a donar a millor acollida dels nous inscrits per al setembre. La irresponsabilitat del ministre Wert, avantposant la seva ideologia a la qualitat del procés educatiu, només pot ser contestada amb la defensa més explícita del marc competencial català" ha reblat la coordinadora.

Finalment, l'entitat ha reclamat al govern de la Generalitat que "no faci cap pas endarrere en el manteniment del model d'escola catalana, que prové de la decisió democràtica del poble de Catalunya". "L'escola catalana és un model de convivència i cohesió. La llengua mai no ha trencat el consens de la comunitat educativa per a la continuïtat de la feina feta en més de 30 anys d'escola catalana" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat