Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de maig del 2014 | 16:22
La fotografia

Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents fan una crida a la mobilització del 14 de juny

Les tres entitats han fet el seu primer acte conjunt aquesta setmana a l'Arc de Triomf de Barcelona a favor de l'escola pública catalana i dels drets dels infants.

M. Folch · Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears han fet aquesta setmana el primer acte conjunt per a reiterar el seu compromís a continuar la mobilització per l'escola en català. Per primer cop, les tres principals coordinadores cíviques i educatives dels Països Catalans han reivindicat conjuntament el dret dels infants del Principat i la Catalunya Nord, del País Valencià i de les Illes Balears a rebre l'educació en la llengua pròpia.

L'acte ha comptat amb la intervenció de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i representant de Somescola, Emili Gascó, secretari d'Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. Les tres coordinadores han fet una crida conjunta a la mobilització de Somescola del 14 de juny per defensar l'escola catalana i del dret a decidir el model educatiu.

"Els jutges no han d'entrar a les aules. Hi ha un consens ampli al carrer i al Parlament per mantenir el model vigent, que no segrega els infants per raó de llengua, i assegura la igualtat d'oportunitats i el coneixement del català i el castellà", ha destacat Casals, qui ha dit que "la comunitat educativa i tota la societat defensarem que el model funciona i continuarà funcionant amb èxit al setembre".

"El govern Bauzá vol trencar el consens social, però no ens aturarem defensant una educació de qualitat, pública i en català. El 14 de juny també serem a Barcelona per donar suport a Somescola", ha remarcat Siquier. Finalment, Gascó ha dit que "l'escola en valencià també és un model d'èxit, però la Conselleria d'Ensenyament nega el dret d'uns 100.000 infants a estudiar en valencià. Per la dignitat de la nostra llengua seguirem lluitant per la nostra escola. El 14J també serem a Barcelona".

La convocatòria del 14 de juny és a les sis de la tarda a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan de Barcelona. Les 43 entitats de la coordinadora Somescola fan una crida a defensar el nostre model d'escola davant d'una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules catalanes si un sol alumne ho demana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat