Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de novembre del 2010 | 14:15
Crònica · Esport i Ciutadania

La lesió de Xavi Hernández

El millor migcampista del món està decidit a no perdre's un sol partit. Vol ser amb l'equip i no està disposat a cedir. Xavi Hernández no vol renunciar ni a un amistós. Vol fer costat als seus companys. Tant d'equip, com de selecció estatal. s un jugador que no es rendirà i que sap que, per darrere, els joves pugen amb molta força. La lesió que pateix als tendons d'aquil·les li permet jugar, fins el moment. Acaba els partits mort de dolor, sense poder gairebé ni caminar, però es recupera ràpid i torna a estar en condicions de rendir el següent partit.

El seu entorn però, està un punt desesperat. Amb molt de seny, li demana que s'aturi. Que s'ho prengui amb més calma. Que sigui més selectiu amb els partits si vol arribar en plena forma al tram final de temporada. Tracten de convèncer-lo però no se'n surten. Ell segueix volent jugar sempre.

Pep Guardiola el mima, se l'escolta, i li deixa la decisió a ell. "Tu manes", és la consigna. Xavi escull jugar. Però Xavi corre seriós perill de no arribar al final de temporada. Ho explicava el doctor Ramon Cugat, l'home que l'està supervisant. s una lesió crònica, que ja no marxarà, i l'únic que s'hi pot fer és minimitzar els riscos. Això vol dir descansar més i jugar menys. No està per jugar dos partits setmanals, ni tampoc per jugar els 90 minuts cada jornada.

Davant d'aquesta situació, cal preguntar-se com ha d'actuar el club. No en la parcel·la esportiva, que és terreny de Guardiola, però si que pot ajudar a administrar el desgast de Xavi. Per exemple amb els partits d'Espanya. Com l'amistós del proper dia 17 a Lisboa contra Portugal. O amb els següents dos partits de classificació per a l'europeu, contra la República Txeca el dia 25 i contra Lituània el 29. Cal que Xavi els jugui? Que ell ho vol fer, ho sabem. Que Espanya li demanarà que hi vagi, també. Però no seria millor que el jugador descansés, reposés i estigués a punt per al club que el paga? Potser caldria fer alguna cosa, si volem que el motor de l'equip arribi al moment decisiu de la temporada al 100%.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat