Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de juliol del 2010 | 13:42
Crònica · Esport i Ciutadania

Rebel·lió contra l'espanyolisme

El Mundial de futbol i l'èxit de la selecció espanyola -sigui pels motius que sigui- han generat una explosió d'espanyolisme a Catalunya. El poble català s'ha de sentir derrotat davant aquesta realitat? S'ha de sentir dolgut? Indiferent? Rebel? El que tenim al nostre país és bo però és difícil sobreviure en l'endogàmia.

Perquè que la selecció espanyola ha triomfat gràcies als futbolistes catalans és evident. Com també ho han fet en el seu moment les de bàsquet, handbol, hoquei patins, hoquei herba i tants d'altres esports. La solució no és mirar cap a una altra banda i si volem gaudir de la nostra selecció cal fer un pas endavant. La situació social és dura, tal com ha quedat demostrat, perquè la selecció espanyola té molt suport a casa nostra. s discutible acceptar que es pot conviure amb sentiments per les dues seleccions -la catalana i l'espanyola. s difícil d'entendre, molt difícil. I més quan un dia abans de la final del Mundial surten al carrer un milió i mig de persones per la dignitat del poble català. Com es pot animar la selecció representant d'Espanya 24 hores després? De fet, és possible?

El futur, si és sostenible, passa pel trencament. I aquesta ruptura s'ha de consolidar en diferents graons de l'escala: el polític, el federatiu, el dels mitjans de comunicació, el dels esportistes, els aficionats... Funcionarà? Depèn de tots nosaltres. No pot ser que des d'Espanya s'entestin a evitar les referències al futbol català, que ressaltin l'aparició d'aficionats espanyols a Catalunya, que ens atropellin amb una realitat que fa mal i des de Catalunya acotem el cap i pleguem les orelles. Fa falta un pla. Però el punt de sortida ha de ser el convenciment absolut.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat