Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de febrer del 2015 | 18:34
Recull de premsa

Tresserras: "L'espanyolisme no ha estat víctima de cap "espiral del silenci", sinó de la seva falta de propostes"

"Ha estat la transversalitat sobiranista popular la que, contra corrent, ha estat capaç de llegir la realitat d'una manera nova i s'ha proposat transformar-la".

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha dit a un article que el canvi de mentalitat a Catalunya "sembla indiscutible" ja que el passat Onze de Setembre "i, malgrat tots els problemes, l'èxit extraordinari del 9-N en són proves suficients". "El 27 de setembre també ho serà, i compto que amb conseqüències més decisives" ha avançat.

A l'article Consciència contra corrent Tresserras hi ha argumentat els motius: "Primer: s'ha produït en una escala, amb una rotunditat i amb uns efectes pràctics que desborden el marc dels girs anteriors coneguts i han generat nous vincles i comportaments en els espais públics. I segon, i sobretot, que s'ha produït en contra del corrent aclaparadorament dominant en l'ecosistema d'informació i de comunicació".

L'autor de l'article ha dit que l'agregació de les audiències televisives o dels lectorats de la premsa, a Catalunya, "mostren el predomini de les televisions espanyoles i d'uns diaris locals ben poc entusiastes del procés" i ha lamentat que els canals d'expressió del sobiranisme "continuen sent minoritaris a l'interior de Catalunya i gairebé inexistents a l'exterior".

"L'espanyolisme no ha estat víctima de cap "espiral del silenci" --ha sentenciat--, sinó de la seva falta de propostes i de la reducció negacionista del procés. Ells han tingut constantment a disposició un nombre incomparablement superior de plataformes per defensar les seves posicions".

"En canvi, ha estat la transversalitat sobiranista popular la que, contra corrent, ha estat capaç de llegir la realitat d'una manera nova i s'ha proposat transformar-la. I, encara que sigui contra corrent, si continua eixamplant el seu arrelament social, ho aconseguirà" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat