Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de maig del 2012 | 17:56
Crònica · Illes Balears

El Consell de Menorca contracta un funcionari imputat per corrupció perquè assessori la modificació del Pla Territorial

La protesta al Consell de Menorca continua. Fa un mes, un grup d'activistes van demanar la dimissió del conseller d'ordenació del territori, Cristóbal Huguet (PP), per haver intentat modificar el Pla Territorial Insular (PTI) d'esquenes a la ciutadania.

Maó · El PTI és una norma urbanística que ordena l'edificació a nivell d'illa i que impedeix construir en sòl rústic sinó és per a finalitats agrícoles. Gràcies al PTI, el creixement a Menorca s'ha concentrat en els nuclis ja existents i s'ha impedit la construcció disseminada incontrolada.

Huguet va intentar modificar el PTI introduïnt una esmena a una llei balear, enlloc de fer el tràmit administratiu propi d'una norma d'aquest tipus. En la sessió plenària del Consell de Menorca de 28 de maig de 2012, els activistes han tornat a demanar la dimissió d'Huguet, exhibint uns cartell amb la frase "PTI=CITUR? HUGUET DIMI$$IÓ".



En aquest cas, la protesta és perquè s'ha decidit contractar Santiago Saura com a assessor jurídic per a dur a terme, precisament, la modificació del PTI. Es dóna el cas que Santiago Saura, exsecretari de l'Ajuntament de Ciutadella, està imputat per falsedat documental i per tràfic d'influències per un cas de corrupció, l'anomenat cas Citur. En el cas Citur s'investiguen unes contractacions irregulars dutes a terme per l'Ajuntament de Ciutadella, en què presumptament es van falsejar documents per afavorir un adjudicatari concret.

En el cas també està imputat l'ex-alcalde i quatre ex-regidors, tots ells escollits en llistes del PP. En un comunicat a la premsa, els convocants de la protesta han demanat la dimissió d'Huguet per gastar doblers contractant un assessor jurídic, perfil que ja existeix en la plantilla del Consell, precisament quan tot són retallades per estalviar despesa. També han protestat per contractar una persona imputada per corrupció, "donant un exemple nefast a la ciutadania i contribuïnt així al descrèdit de la política i de les institucions".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat