Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de març del 2013 | 18:57
Crònica · Política catalana

Agustí Colomines abandona el vaixell. Homs ha de reflexionar

Si en els darrers mesos hi ha hagut una notícia veritablement anunciada, aquesta ha estat la incapacitat personal, de caràcter i de tarannà d'Agustí Colomines a l'hora de dirigir la malanomenada Fundació CatDem, la qual va substituïr la prestigiosa Ramon Trias Fargas. Quan Colomines fou nomenat, a indicació de Quico Homs, director de la fundació oficial de CDC, gran part de la intel·lectualitat sobiranista va fer arribar a Homs, al President Mas (i també a l'expresident Pujol) el seu rebuig.

Barcelona · Agustí Colomines, tot i ser un indiscutible patriota i tenir una preparació universitària important, és un personatge difícil, cantellut i complicat. Colomines és l'extrem oposat a una persona amb capacitat de crear sinèrgies i complicitats, les principals característiques que han d'acompanyar un director de la fundació d'un partit polític. La persona en aquest càrrec ha de pretendre sumar i no pas restar.

El que no va entendre ningú en el seu moment, però,  és el bescanvi de Colomines per Vicenç Villatoro i Antoni Vives. Què hi havia darrere d'aquest nomenament? La resposta era clara: l'estil i maneres de fer d'Homs. Fins i tot en aquest cas, Homs no va seguir els seus patrons clàssics de mediocritat i ell mateix va colocar-se una puntiaguda pedra a la sabata amb l'elecció de Colomines.
Caldrà veure ara si Quico Homs i el President Artur Mas han après la lliçó"
Tothom al món polític i intel·lectual català sabia que hi hauria el final que s'ha esdevingut, sols cal seguir el currículum professional d'Agustí Colomines ─i més encara: el seu currículum polític. Caldrà veure ara si Quico Homs i el President Artur Mas han après la lliçó i han entès que cal reestructurar a fons l'aparell del Departament de Presidència i els nomenaments fets a dit a l'estil Quico Homs. Amb tot, cal reconèixer que el Govern també compta actualment amb persones que fan una bona tasca, sobretot al nou equip d'Exteriors de la Generalitat.

El President Mas ja va intentar canviar el rumb dels seus entons amb el nomenament de Jordi Vilajoana com a Secretari General de la Presidència. Però per tal d'afrontar la difícil etapa que se li presenta al President Mas, aquest requereix de noves persones amb autoritat política i intel·lectual que siguin capaces de crear complicitats i coincidències amb el President i la seva política i que, alhora, trenquin l'aïllament ─volgut o no─ de l'equip actual.

La sortida d'Agustí Colomines de CatDem obre noves possibilitats que caldria aprofitar i que obliguen Homs a reflexionar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat