Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de maig del 2014 | 16:55
Crònica · Política
Marc Costa
Advocat i politòleg

Els catalans també ens mereixem respecte!

És molt sorprenent observar com el govern popular s'ha escandalitzat pels insults i comentaris injuriosos i ofensius que han anat sorgint a les xarxes socials per raó de l'assassinat de la presidenta de la Diputació i del Partit Popular de Lleó, Isabel Carrasco.

I, en canvi, com, fins ara, no hem pogut escoltar cap mena de resposta de rebuig o de reprovació contra la gran quantitat de comentaris d'aquesta mena que diàriament es difonen a través de les mateixes xarxes socials contra els catalans o, fins i tot, el President Mas.

Partint de la base que aquesta conducta, en un i altre supòsit, és absolutament execrable, injustificable i contrària a qualsevol dels valors que han de donar fonament a una societat democràtica i de dret com la nostra, l'actual marc penal legislatiu espanyol ja contempla la possibilitat de perseguir aquest tipus de conductes delictives. Lamentablement, altra cosa és la resposta de la Fiscalia de l'Estat o del Ministeri d'Interior contra aquestes conductes.

En el primer cas, ha estat contundent la rapidesa i l'efectivitat de la Guàrdia Civil per detenir i posar a disposició judicial els autors d'alguns d'aquests missatges. D'altra banda, en canvi, és també sorprenent la passivitat en la resposta contra aquells missatges injuriosos, ofensius i amenaçadors dirigits als catalans o al President de la Generalitat de Catalunya que es difonen habitualment per les xarxes socials, així com la manca d'alguna condemna pública per part de l'actual Ministeri de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, o d'algun alt responsable d'aquest departament.
Ens mereixem, com amb la diputada popular, una resposta igual de contundent per part dels òrgans jurisdiccionals, polítics i policials"
Ens han deixat molt clar des del Tribunal Constitucional que els catalans no som cap nació, però almenys sí que som una col·lectivitat de persones que actualment encara formem part de l'Estat espanyol i, per tant, ens mereixem un respecte a la nostra dignitat i integritat moral que és evident que determinats entorns no tenen. Ens mereixem, com amb la diputada popular, una resposta igual de contundent per part dels òrgans jurisdiccionals, polítics i policials estatals per condemnar, perseguir, identificar i, si s'escau, detenir aquelles persones que a través de les xarxes socials insulten, injurien, ofenen i amenacen als catalans o a les seves institucions, i, sobretot, inciten a l'odi i la violència.

Des de les diferents instàncies públiques estatals no es pot permetre que hom pugui dur a terme impunement conductes tant execrables com les que els catalans hem hagut de suportar, escoltar, llegir o observar. Però esclar, poc es pot esperar si el director adjunt de la Marca España, Juan Carlos Gafo, que va enviar un tuït qualificant-nos de "catalanes de mierda", no només queda impune, sinó que, a més, sigui recompensat amb el càrrec de cònsol general de l'Estat espanyol a Melbourne (Austràlia), o que tot un president del Congrés dels Diputats com Gregorio Peces Barba justifiqui els bombardejos van haver de suportar Barcelona.

No es pot acceptar aquesta contínua i injustificada equiparació del modèlic i pacífic procés sobiranista català amb el nazisme, emparant-se covardament en que el nostre ordenament jurídic tristament no existeix la figura de la denominada apologia del nazisme (ni tampoc del feixisme, o, també, òbviament, del franquisme). N'hi ha prou de fomentar l'odi i promoure la violència amb aquesta impunitat. Per això existeix un Codi Penal que, en principi, hauria de ser aplicable a tothom. Perquè si no, podem prendre mal i després tot seran lamentacions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Notícia · Nació Digital
Catalans Lliures: una nova proposta per ocupar el centredreta independentista
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Crònica · Seguretat
La seguretat nacional, l'assignatura pendent
Opinió · Política
Per què ens escandalitzem?
Indica publicitat