Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de maig del 2014 | 17:53
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Eleccions europees i tecnologia: 'roaming'

Ja estem immersos en la campanya electoral que ha de portar a votar a més de 700 milions d'europeus per tal de determinar quin serà el proper Parlament Europeu, quina composició tindrà i quin pes tindran les diferents formacions polítiques.

El proper 25-M és la cita. I un dels aspectes més transcendentals i d'impacte serà que el Parlament sortint, elegirà el proper president de la Comisssió Europea. Un fet inèdit fins aquests comicis.

A banda d'això, són moltes les propostes, iniciatives i projectes que els partits, aquests dies, ens mostren, visualitzen, fan evidents per aconseguir el vot dels electors. Propostes de tota mena, de tots els gustos i en tots els àmbits.

En el camp de la tecnologia i les telecomunicacions també. I en aquest àmbit, no cal aprofundir gaire. El roaming --el recàrrec que les companyies cobren als clients quan utilitzen el mòbil des d'un altre país-- és un dels temes estrelles que s'ha debatut, es debat i es debatrà, a escala europea. Ara fa un mes, aproximadament, el Parlament Europeu aprovava una resolució favorable a la seva eliminació. La idea és que es faci efectiva a finals de l'any vinent, sempre i quan una majoria d'estats ho secundin, i aquí és on rau el dilema, ja que hi han importants estats com França i Espanya que s'hi han mostrat en contra.
No té sentit que si un català fa servir el seu mòbil a París li resulti molt més car que si ho fa a Madrid. És un fre per a la nostra economia"
És el torn de la ratificació per part dels governs europeus, que ja senten la pressió de les grans operadores, que veuen com poden perdre part del seu suculent pastís. Aquí, cal dir també, però, que no pensen en una altra variable de l'equació: si el roaming o, millor dit, la itinerància, per expressar-nos d'una manera més nostrada, es suprimeix, els europeus i les europees, en els nostres viatges, no tindrem tanta por i usarem més el mòbil i els serveis de dades, fet que incrementarà el negoci de les operadores.

Les trucades entre països europeus no han de tenir cap sobrecost, cap recàrrec. Si Europa és un mercat únic, cal que també ho sigui per a la telefonia i per a l'àmbit digital, com passa a qualsevol dels seus estats membres. Es tracta, sense cap mena de dubte, d'una gran anomalia en un mercat únic com és l'europeu. No és just que això sigui així. Som a Europa, en ple segle XXI, en l'era de la globalització, en una època on les noves tecnologies són eina bàsica i cabdal a les nostres vides quotidianes, tant a nivell personal com professional. No té cap mena de sentit que si un català fa servir el seu mòbil a París li resulti molt més car que si ho fa a Madrid. És un fre per a la nostra economia i un abús per a la nostra butxaca. Tinguem-ho present també a l'hora de votar el proper 25-M.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
La fotografia · Societat civil
El Camp Nou s'omple d'estelades en defensa de la llibertat d'expressió
Opinió · Política
Altra vegada amb la candidatura unitària?
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Indica publicitat