Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de d'octubre del 2014 | 18:23
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Parlem? Sí!!!

Una de les primeres cròniques publicades a Tribuna.cat, sota aquest paraigües de Tecnologia i País, feia una reflexió al voltant de la necessitat de que Catalunya tingui una operadora de telecomunicacions.

En concret, es parlava de la decisió i l'aposta del govern en el sentit d'incrementar les accions i el poder en l'operadora Al-pi.

Però aquest no ha estat l'únic cas. Altres projectes i iniciatives en aquest sentit s'han produït d'ençà que les operadores de telecomunicacions i els serveis de telefonia i internet han tingut més pes i transcendència a les nostres vides. Estem parlant de MENTA, Cable i Televisió de Catalunya, Al-pi o, fins i tot, Retevisión/AUNA –que, tot i que es tractava d'un projecte estatal, en contraposició a Telefónica, va instaurar la seva seu a Barcelona.

La conclusió de tot plegat ha estat que tots els intents han estat fallits. Catalunya, hores d'ara, no té cap operadora de telefonia que actuï en clau de país, com sí que passa a Euskadi amb Euskaltel, per exemple.

Arribats fins aquí, la qüestió és: Ens cal? És cabdal...? Cal tornar a incidir-hi. La resposta a això és Parlem (@parlem_telecom): la nova operadora de telefonia de Catalunya que la setmana passada va presentar-se en societat i que, a mitjans de novembre, començarà a operar.

De Parlem cal dir que es tracta d'un nou projecte d'operadora, però que a diferència dels altres no fibrejarà el país, no tirarà pel seu compte fibra, no tindrà infraestructura pròpia. Usarà la xarxa i les infraestructures d'Orange per prestar els seus serveis.

El seu fet diferencial, el seu valor afegit i, segurament, la diferència rellevant respecte a la resta d'iniciatives catalanes que s'han esdevingut fins a dia d'avui és la concepció del negoci, en el sentit de tenir una voluntat manifesta i decidida per tal d'arrelar-lo i vincular-lo amb el client català. D'aquí que destaqui i tingui tanta consideració i pes la catalanitat de la companyia, la mentalitat contributiva –per millorar la societat i el país on opera-- i la proximitat a l'hora d'atendre el client. Així com la innovació i el voler ésser referent tecnològic i innovador.

Diumenge passat, en una interessant entrevista feta al fundador, president i conseller delegat de Parlem, Ernest Pérez-Mas, al diari ARA, parlava del naixement, l'estratègia i els objectius de la companyia. I l'acabava amb una frase molt definitòria: Parlem ha d'ésser una estructura de país.

Endavant, doncs. Esperem que tingueu tots els encerts per fer-la realitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat