Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de maig del 2014 | 18:47
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Potenciar el talent i l'emprenedoria, des de l'aula

El passat cap de setmana, es va fer el primer Hackathon de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Una jornada de 24 hores, ininterrompudes, dedicades al desenvolupament de projectes interactius i, en especial, de vinculació entre els dispositius mòbils i la televisió.

Més enllà del resultat, es va tractar d'un esdeveniment maratonià de creació, innovació, idees, tecnologia, talent, emprenedoria, etcètera. Conceptes molt importants en la societat en què vivim.

Ho hem dit moltes vegades. El futur passa per la tecnologia, la innovació, la creativitat, el talent, l'emprenedoria… I, més concretament, com som capaços de donar forma a aquests conceptes, de fer-los productius, rendibles. La nostra societat ha d'anar cap aquí. Aquest ha d'ésser el camí. Cada cop hi ha d'haver més professionals treballant, innovant, creant, projectant el seu talent en àmbits com la tecnologia, la indústria, les renovables, les bio. En definitiva, sectors punters i amb projecció.
Cal potenciar, fomentar la innovació, la creativitat, el talent, l'emprenedoria dels nostres estudiants"
Des d'aquesta perspectiva, és obvi que accions, iniciatives, projectes com la Hackathon són positius i interessants. Ara bé, en cap cas, suficients. Cal anar molt més enllà. I no només amb accions similars, projectes semblants. Cal cercar, fomentar l'emprenedoria, el talent, la innovació des de l'escola, les universitats, el món previ al camp professional. Hem de potenciar en el sistema educatiu la creativitat dels nostres infants.

Cal estimular-los el sentit de la innovació i l'emprenedoria. El ser valents, en relació a projectes i iniciatives que puguin endegar. En aquest sentit, la tecnologia és un valor, millor dit, una eina que pot facilitar tot aquest desenvolupament, d'una manera molt clara i favorable. Un instrument, amb unes potencialitats, que pot fer aflorar el talent, la creativitat, la innovació amb, permeteu-me l'expressió, senzillesa i simplicitat.

Pensareu que és molt fàcil dir-ho, però molt complicat de fer. No us negaré la major. Hi estic d'acord. Ara bé, que sigui complexe, difícil, enravessat, no ha de ser cap impediment per tal de tirar-ho endavant. Cal treballar-hi per fer-ho possible. Cal potenciar, fomentar la innovació, la creativitat, el talent, l'emprenedoria dels nostres estudiants, dels nostres joves des de les aules. Seran els professionals de l'endemà i els que faran possible un canvi real dels sectors productius, motors de la nostra economia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Societat civil
Illa:"El ple sobre l'emergència social: no ens resignem"
Opinió · Societat civil
Prioritats socials pel nou Govern
Opinió · Societat civil
Créixer socialment
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Indica publicitat