Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de gener del 2016 | 11:40
Opinió · Societat civil
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector

Prioritats socials pel nou Govern

Després de tres mesos de negociació, ja tenim nou Govern.  ​Aquest fet és  una​ molt ​bona notícia. El país necessita institucions estables que puguin dissenyar, planificar i executar polítiques a mig i llarg termini.

El pla de xoc acordat entre Junts pel sí i la CUP era i és una necessitat urgent atesa una situació social que està deixant moltes persones i famílies al marge de la societat. Aquesta situació d'exclusió provoca una societat dual que és generadora de desigualtats i pobresa.

No podem carregar sobre aquells que més pateixen els resultats negatius d'una situació ​potencialment ​ inestable des d'un punt de vista institucional i polític"

L'acció de govern a partir d'ara s'ha​uria​ de centrar, prioritàriament, en la construcció d'una societat més equitativa i més inclusiva, a partir polítiques socials transformadores que puguin combatre l'origen de la desigualtat i garanteixin igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania.

​Des de l'àmbit social, n​o som aliens a la situació política i institucional ​que viu​ Catalunya i som conscients de les dificultats i la incertesa que es poden produir en un futur proper. Però ​aquestes incerteses, i els seus efectes, ​ no podem repercutir sobre els més febles. No podem carregar sobre aquells que més pateixen els resultats negatius d'una situació ​potencialment ​ inestable des d'un punt de vista institucional i polític. Hem de poder garantir els recursos i les polítiques necessàries per disminuir la desigualtat, l'atur i l'abandonament prematur de l'escola, tres situacions estructurals greus que ataquen la idea d'una societat inclusiva i cohesionada.Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector

Gener 2016

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Illa
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Opinió · Societat civil
Créixer socialment
Indica publicitat