Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de d'octubre del 2010 | 16:12
Editorial · Política

Les audiències dels diaris digitals: siguem seriosos

Barcelona · Als Països Catalans Vilaweb va obrir el camí de la nostra llengua al món digital i més d'una dècada després comptem amb un espai consolidat de premsa digital en català. Publicacions com El Racó Català, Osona.com,Tribuna Catalana

,Nació Digital, El Directe, La Malla, El singular, Crònica i les edicions digitals de l'Avui i el Punt entre moltes d'altres han aconseguit normalitzar política i lingüísticament l'espai de comunicació català a Internet.

Però no tot és positiu. Durant aquests anys s'han tolerat vicis, i males pràctiques pel que fa al recompte de visites de les publicacions. Així s'han barrejat centrals de serveis amb grups de comunicació i s'han fet passar la suma d'edicions com si en conformés una de sola per posar algun exemple d'algunes d'aquestes pràctiques. Tot s'hi ha valgut per inflar les audiències. No obstant tots som conscients que els mètodes seguits per establir l'èxit de cada publicació no està prou ben establerta, continua havent-hi problemes de tipus tècnic i que en definitiva no són rigoroses. I el problema no és únicament català ja que també han proliferat polèmiques i desautoritzacions al respecte a l'Estat Espanyol i arreu d'Europa en relació a les empreses auditores i els seus mètodes "permissius".

Ara quan ja tenim un espai català potent a Internet cal que tots plegats deixem de fer tripijocs i que, amb l'arbitratge del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Baròmetre, les principals publicacions digitals fem un gran pacte de consens per aconseguir establir un sistema de control d'audiències honest i acurat que ens doni, perquè no pot ser d'altra manera, una aproximació fiable sobre les nostres audiències.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat