Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de desembre del 2012 | 18:18
La fotografia · Cultura

La cultura del país: reivindicació i resistència

Davant la situació d'emergència nacional, la cultura dels Països Catalans ha clamat aquesta setmana per la reivindicació d'un Estat propi i la resistència davant d'un Estat aliè que pretén fer desapareixer les essències pròpies. La Nit de Santa Llúcia i la Nit de la Cultura han estat els escenaris.

Maria Folch · L'Obra Cultural Balear (OCB) ha celebrat aquesta setmana la Nit de la Cultura 2012, que enguany ha comptat amb l'especial interès pel compliment dels 50 anys de la creació de l'OCB i dels 150 anys del naixement de Mossèn Alcover.

L'auditori de Manacor ha acollit la Nit de la Cultura més emotiva i combativa, amb un públic més sensibilitzat que mai pels drets a la llengua pròpia davant un govern balear més hostil que mai a les especificitats del territori.

La Nit de la Cultura d'enguany ha atorgat els Premis 31 de Desembre a Jubilats per Mallorca, l'entitat que va organitzar una vaga de fam per la llengua, així com a molts altres col·lectius de la societat balear que han encapçalat les diferents mobilitzacions contra la política lingüística de Bauzá.

Per la seva banda, Òmnium Cultural ha celebrat de nou una nova edició de la Nit de Santa Llúcia, la 62a, en la qual s'ha atorgat el Premi Sant Jordi a l'escriptor Màrius Serra per l'obra Plans de futur. L'entitat cultural també ha volgut reconèixer la tasca de Francesc Garriga i Tina Vallès, amb el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes respectivament, i de Josep Maria Badal i Maria Carme Roca, en les categories infantil i juvenil.

A la gala d'entrega, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha reclamat un nou Estat per a poder garantir "el futur de la cultura catalana" i ha aprofitat, també, per a reivindicar la importància de la cultura catalana "per sobre de qualsevol legislació i normativa". Per la seva importància, reproduïm la totalitat del discurs de la presidenta d'Òmnium Cultural a la nostra secció de Documents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat