Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de juliol del 2014 | 18:54
Llibres / revistes

Sobirania.cat

'Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet' és el nou llibre del periodista Saül Gordillo, que escriu una crònica de l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com sʼinterrelacionen.

El relat comença el març del 2004, amb els atemptats de l'11-M a Madrid i la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar a La Moncloa amb la promesa d'acceptar la reforma estatutària del Parlament de Catalunya. L'autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en lʼorganització política de col·lectius i forces sobiranistes i independentistes. El relat arriba fins la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les històriques manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013.

Sobirania.cat és, en opinió dels professors de Periodisme i Comunicació de la UAB Joan Manuel Tresserras i Enric Marín --que han escrit el pròleg del llibre-- "el relat més complet i documentat sobre el paper del ciberactivisme polític en l'articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l'èxit del moviment sobiranista a Catalunya".

El moviment que ha acompanyat el procés sobiranista català "la seva agilitat, el seu abast, la seva capacitat de resposta i de convocatòria, seria inexplicable sense el paper organitzador i mobilitzador del ciberindependentisme". Destaquen Marín i Tresserras que la capacitat dʼorganització a les xarxes "està deixant enrere els partits polítics i els mitjans de comunicació que mostren dificultats per vincular-se a la centralitat política i social emergent i a les renovades formes de comunicació electrònica en xarxa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat