Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de setembre del 2011 | 18:52
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

"Cal una imperiosa recatalanització que permeti a aquesta nació tenir una cadira pròpia"

En un moment de màxima intensitat en el debat sobre el futur de Catalunya, un dels científics més rellevants del nostre país reflexiona sobre els condicionants sociològics, culturals i polítics que històricament han conformat el poble català.

Barcelona · Eudald Carbonell, conegut per les seves aparicions als mitjans de comunicació en programes de divulgació científica, s'ha llençat ara al món editorial amb la publicació d'El catalanisme evolutiu. "Hem de confrontar-nos amb la història. En els nostres dies, el catalanisme no necessita romanticisme i misticisme, sinó intel·ligència, recerca científica, treball i una mica de mala llet" sentencia Carbonell a les pàgines del monogràfic on hi inclou, també, una visió de futur del país.

L'aposta de Carbonell passa per reclamar clara i directament una reacció, un revulsiu urgent, per "evitar que la profunda crisi que travessa Catalunya liquidi aquesta cultura, llengua i país mil·lenari". Amb aquest segon llibre d'Eudald Carbonell (amb Cinta S. Bellmunt), l'autor hi aporta la seva mirada més personal sobre l'estat de la qüestió catalana i reclama la creació d'un estat propi per a Catalunya: "Cal una imperiosa recatalanització que permeti a aquesta nació tenir una cadira pròpia, sense intermediaris, al gran concert de les nacions del món, en plena era de la planetització".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat