Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de maig del 2015 | 18:06
Recull de premsa

Tresserras: "Al catalanisme li ha calgut, històricament, instàncies unitàries perquè era plural i divers. Ara també"

"La unitat d'acció del catalanisme sobiranista, per enfortir-se, ha de recollir totes les seves expressions, amb el propòsit immediat d'obtenir un mandat democràtic tan contundent com sigui possible."

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha indicat a un article que al catalanisme li ha calgut disposar, "històricament, d'instàncies unitàries que li proporcionessin la necessària cohesió interna" justament perquè "era plural i divers". "Ara també --ha reblat--. I li ha calgut coordinar-se i estendre els lligams de col·laboració fins on fos possible, en cada conjuntura. Des de Solidaritat Catalana fins a l'Assemblea de Catalunya".

A l'article Defensar la unitat l'autor hi ha dit que la unitat d'acció del catalanisme sobiranista, per enfortir-se, "ha de recollir totes les seves expressions, amb el propòsit immediat d'obtenir un mandat democràtic tan contundent com sigui possible", ja que restringir-ne, ara, les diverses expressions "seria limitar-lo". "Desdibuixar la pluralitat de plantejaments --ha continuat-- que conté seria afeblir-lo".

"De les eleccions del 27 de setembre, que seran el plebiscit que ens ha estat negat per totes les altres vies, en sortirà un Parlament i un Govern que han de tenir plena representativitat des de tots els punt de vista. Perquè el país i l'estat propi no ens vénen donats; s'han de construir" ha sentenciat Tresserras. Finalment, l'autor de l'article ha conclòs que la voluntat popular "ens ha de dir com, sobre quines bases i amb quins criteris", unes qüestions que també "començaran a passar el 27 de setembre".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat