Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de març del 2010 | 15:36
Notícia · Cultura

395 nous equipaments culturals i lluita per la igualtat en l'accés: el nou horitzó 2019

Barcelona · En un interminable any de crisi en el qual, de manera ininterrompuda, la cultura ha rebut per totes bandes les conseqüències de les retallades pressupostàries, l'esperat nou pla d'equipaments culturals anunciat ara fa un any per la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat com una potent proposta que incloïa fins a 1.600 euros d'inversió, ha vist finalment la llum.

El Conseller Joan Manuel Tresserras i el seu equip han presentat el Pla d'Equipaments Culturals 2009-2019, que pretén en primera instància l'accés igualitari als espais públics culturals. El pla inclou millores en la deficitària xarxa d'equipaments de Catalunya amb la inclusió de 395 nous centres que es construiran durant els propers 10 anys. La primera estimació pressupostària, però, se situa ara en 1.217 milions, una xifra que ha d'abarcar l'increment del nombre de municipis amb equipaments i serveis culturals, la millora les condicions dels equipaments existents i la disminució tant les ràtios de població per equipament com les distàncies per accedir als serveis culturals bàsics.

Al seu torn, els nous equipaments proposats presenten una gran varietat quant a dimensió, dotacions i funcionalitat, i s'ha previst que estiguin situats seguint criteris demogràfics i de creixement de població. L'acord inclou també plans específics segons el territori d'acció on s'aplica la nova norma, com és el cas de la capital catalana o la Vall d'Aran, i també inclou una actuació especial als municipis de fins a 3.000 habitants, en els quals es pretén mantenir una oferta cultural estable.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat