Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de juny del 2009 | 16:39
Notícia · Esport

La USAP "vol ser el club de rugbi de Catalunya a l'estil del que el Barça representa al futbol"

Barcelona ·

54 anys després, la USAP de Perpinyà, equip de rugbi conegut per la seva catalanitat -les grades s'omplen sempre de senyeres- pot assolir novament el campionat de la lliga francesa a la final d'aquest dissabte.


Aquest ha estat un bon motiu per desembarcar a Barcelona, on l'equip, a més de seguir amb la seva col·laboració amb Òmnium Cultural, ha apostat per ser el "club de rugbi de referència de Catalunya".

Paul Gozé, president de l'equip, ha volgut deixar clar que aquest objectiu no busca "entrar en cap lluita amb la resta d'equips catalans, sinó de posar els nostres recursos i capacitat de formació al servei dels altres clubs". Gozé, com a exemple, ha plantejat la possibilitat de fer un torneig entre tots els equips dels Països Catalans, i ha afirmat que el seu "somni seria que d'aquí tres o quatre anys hi hagués un jugador català del sud que jugués com a professional a la USAP".

"Aquest és l'any de Catalunya", ha continuat el president, ja que al triplet del Barça s'hi podria sumar el seu títol. Gozé ha dit rotundament que la catalanitat "és el lligam que uneix la gent de la USAP", una afició que viatjarà en massa -uns 25.000 seguidors- a París a animar el seu equip a la final. El fet, doncs, que l'equip de la Catalunya Nord hagi esdevingut un referent del rugbi català i del catalanisme al nord del país, no ve condicionat només per la simbologia sinó pels fets. En aquet sentit, l'equip ja fa temps que col·labora amb l'Òmnium Cultural, amb acords com l'ensenyament de català als jugadors que s'iniciarà aquest juliol o l'organització d'estades esportives per a altres clubs catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat