Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de desembre del 2007 | 18:47
Notícia · Esport

Més de 6.000 catalans viatjaran a Bilbo per donar suport a la selecció

Els càlculs de les previsions mai són exactes. Tot i això una cosa és segura: aquest dissabte una marea humana catalana serà a terres basques per presenciar el partit de futbol entre la selecció d'Euskal Herria i la de Catalunya i  per demanar, una vegada més, l'oficialitat de les seleccions nacionals que actualment neguen tant el govern espanyol com algunes de les federacions internacionals.   Dos dies abans de l'esdeveniment ja ningú pot negar que les seleccions catalanes han assolit de nou un èxit. Després d'omplir el Camp Nou dues vegades i de jugar contra les millors seleccions del món, el primer desplaçament de la selecció en quasi trenta anys ha mobilitzat a milers de catalans i catalanes que viatjaran unes hores en cotxes, autobusos, o avions per presenciar el partit de futbol però també per reclamar l'oficialitat de les seleccions als carrers a través de múltiples actes i la manifestació central que a primera hora de la tarda recorrerà els voltants de San Mamés amb el lema 'Nazio bat, selkzio bat' (una nació, una selecció).

Des de Catalunya doncs, la societat civil ha fet un nou pas cap a l'oficialitat amb l'ajut, especialment, d'ajuntaments, entitats, organitzacions i fins i tot mitjans de comunicació que, des de quasi totes les comarques han impulsat viatges de tot tipus fins al punt que les entrades destinades a Catalunya ja fa dies que estan esgotades i no hi ha dubte que San Mamés estarà ple de gom a gom i presentarà l'ambient de les grans jornades

Mentrestant, els actes reivindicatius continuen apareixent i reproduint-se. Ara s'ha donat a conèixer, per exemple, que el mateix dissabte al matí, hores abans del partit, membres del govern basc, català, amb Carod-Rovira al capdavant i gallec signaran un manifest en defensa de les seleccions nacionals. En el text, els tres governs es comprometen a "promoure la participació dels clubs i federacions pròpies al més alt nivell de competició i, si escau, la plena implicació de les federacions pròpies en les federacions internacionals respectives".

Pel que fa a la presència institucional durant el partit, l'absència més marcada i criticada entre l'expedició catalana és la de José Montilla, President de la Generalitat que és l'únic polític amb càrrec important, més enllà de PP i Ciutadans, que no ha anunciat la voluntat de ser dissabte a San Mamés

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat